İSMAİL ARLI

BU NASIL TEDBİR, BU NASIL YASAK

Sayın Cumhurun başının başkanlık yapığı kurul, nisan ayı sonuna kadar

sportif faaliyetlerin seyircisiz yapılma kararı almış ve Sözcü, Sayın Kalın da bu kararı kamuoyunla paylaştı.

Tabi ki her spor dalı kendi kategorisin de ilgi duyanları ve halkı bilgilendiriyor. Bunlardan bir tanesi de TJK. Kendisine ve ait Tjk ve yayınını yapan diğer kanal Tay tv de haber dönüyor.

Şimdi ne var bunda diye yorum yapanlarınız olmuştur!

Bu ülke de maalesef gün de Tiriliyonlar ciro yapıp ta, vergi ödeme tutarları belli olan kuruluşlara, karşılık günde nerede ise 24 saat, devlete vergi ve bazı kurumlara katkı, adı altında anında görüntülü sıcak para olarak 3.000.000 tl yi devletin kasasına aktarılır iken, acaba bu akışın duracağını 1.5 ayında mali külfetinin 135.000.000 tl olacağını düşünmemişler mi dir, sizce.

  Tabi ki düşünmüşlerdir. Nasıl olsa yurt, yurttaşı günde 7/24 saat yaşamını şans oyunlarına endekslemiş vaziyette. Oyun oynamaya devam edecek. Nasıl mı? Hipodromlar da açık havada, tabiatla baş başa seyir edip kibar ismi ile şans oyununu oynayacak iken şimdi genelde 20-50 metre kare arası ganyan bayilerinde havasız ve kalabalık, hem de üst üste bir vaziyette olarak oynanacak. Ne yazık ki bu ortamda, kaderciliğimiz yine öne çıkıyor ve biz ona güveniyoruz. Allah korur inşallah, hem de kumar oynarken.

   Sayın Cumhurun başının bu ortamın oluşacağını bilmeyeceğine inanamıyorum. Zira Kasımpaşalı olduğunu ve sokakları gayet iyi tanıdığını defalarca kendisi söylemişti. Mutlaka kendisi oynamamıştır ama bir Ganyan bayinin önünden geçmiş ortamı görmüştür. 

   Haydi At yarışları böyle, diğer oyunların oynandığı ortamlar, farklı mı ki? Tabi ki değil al birini, vur ötekine. Yani her türlü mikrobun harman olduğu yerler.

   Tersini düşünelim diyelim ki; Cumhurun başı durumun böyle olacağını bilmiyor. Sporun sorumlusu Spor bakanı, At ta bir canlı Tarım bakanı. Ve Bu kadar aldıkları maaşın ne kadar oluğu, toplum tarafından bilinmeyen danışmanlar, neden bu ortamı Rapor etmezler, Sayın Cumhurun başına. Amaçları zor duruma düşürmek mi yoksa?  

   Bu tip harekeleri yaşayınca insan Corona mikrobunun veya başka bir mikrobun salgınına inanmak istemiyor. Altında başka şeyler arıyor.

   Acaba gündem mi değiştirmek için yapılıyor demekten kendini alamıyor…!

 

 

Arkadaşlarınızla paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
error: Uyarı: Korumalı içerik !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmak için lütfen reklam engelleyicinizi kapatınız.