GÜNCELMANŞET

“Memlekete Satılık Tabelası Diktiler.”

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, “Yabancılara 400 bin dolar konut alımı sonrasında verilecek Türkiye Cumhuriyet Vatandaşlığı konusunu” Yazılı Soru Önergesi vererek Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sundu.

Orhan Sümer, “Memlekete Satılık Tabelası Diktiler.” Dedi

İKTİDAR PARAYLA VATANDAŞLIK SATIYOR

Orhan Sümer, “Türk vatandaşlığına geçiş için gerekli olan gayrimenkul alt limitinin 250 bin dolardan 400 bin dolara çıkmasıyla birlikte büyük şehirlerdeki konut fiyatları bir anda artış gösterdi. İktidar kasa tam takır olduğu için para gelirse gelsin, nereden geldiğinin bir anlamı yok gözüyle değerlendiriyor. Parayı verenin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğu bir sistemde yarın ülkemizin değerleri konusunda büyük sıkıntılar yaşayacağımız kesindir. Zaten sınırlarımız kevgire dönmüş durumda, kimin girip çıktığı belli değil. Bir de üzerine konut satışı ve vatandaşlık düzenlemesi getirdiler. Saray İktidarı bir tek kendi vatandaşını düşünmüyor. Para için yapmayacakları kalmadı.” Dedi

SATMADIKLARI BİR BAYRAĞIMIZ KALDI

Orhan Sümer, “Memleketin en güzel yerlerinde kamu arazilerini sattılar. Cumhuriyetin birer incisi olan fabrikaları sattılar. Toplamda 82 Milyar dolar özelleştirme yapıp parasını iç ettiler. Şimdi hiç çekinmeden dünyadaki ve bölgedeki savaşların rantından gelir elde etmek için Türk Vatandaşlığını satıyorlar.

Satmadıkları bir Bayrağımız kaldı. Gerçi onu da vatan toprağı kabul ettiğimiz Süleyman Şah Türbesinden nasıl indirip kaçtıklarını gayet iyi biliyoruz.” Dedi

İKTİDAR SEÇİM ÖNCESİ NEYE HAZIRLANIYOR

Orhan Sümer, “Sınırlarımız kevgire dönmüş, Afgan’ı, Suriyeli’si elini kolunu sallaya sallaya ülkemize giriş yapıyor. Neden geldikleri, nereden geldikleri netleşmemiş bu kişilere vatandaşlık dağıtılıyor. Sosyal yardımlar kendi vatandaşlarımıza değil bu kişilere gidiyor. Başta Adana olmak üzere bir çok ilin demografik yapısı bozuluyor. İktidar hiç ses çıkartmıyor. Seçim öncesinde kurmaya çalıştıkları bir plan varsa herkes şunu bilmelidir ki Bu ülke kimsenin babasını bostanı değil” Dedi.

Arkadaşlarınızla paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
error: Alert: Content is protected !!