KENT HABERLERİ

BUMBLEBEE’YE ÇİFTETELLİ OYNATAN KARNAVAL

Türkiye’nin ilk ve tek sokak karnavalı olan ve bu yıl 10’uncusu gerçekleştirilen Portakal Çiçeği Karnavalı’na Seyhan Belediyesi’nin stantları ve etkinlikleri damgasını vurdu. Seyhan Belediyesi’nin Transformers film serisinin Bumblebee robotu karnavalın ilgi odağı oldu. Bumblebee robotu Başkan Akif Kemal Akay ve karnaval ziyaretçileriyle birlikte çiftetelli de oynarken, Merkez Park, Atatürk Parkı ve Büyük Saat’te kurulan SEYTİM, Kadın Dayanışma Merkezi ve SEYMER stantları da ziyaretçi akınına uğradı.

SEYHAN’IN STANTLARI DİKKATLERİ ÇEKTİ

Portakal Çiçeği Karnavalı’nda gerçekleştirdiği etkinliklerle adından söz ettiren Seyhan Belediyesi’nin, Merkez Park, Atatürk Parkı ve Büyük Saat’teki karnaval alanlarındaki Kadın Dayanışma Merkezi ve SEYMER ile SEYTİM stantlarıyla ziyaretçilerin ilgisini topladı.

“BİLGE 01” ZİYARETÇİLERE TANITILDI

Seyhan Belediyesi’nin SEYTİM’de üretilen, gücü boyutlarından büyük bilgisayarı “Bilge 01” de tanıtılırken, SEYTİM’in 3D yazıcı, kodlama atölyesinde üretilen oyuncak araba ve diğer faaliyetleri de uygulamalı olarak karnaval ziyaretçilerine aktarıldı.

BUMBLEBEE VE BAŞKAN AKAY’DAN ÇİFTETELLİ

Belediyenin karnaval için getirttiği bilim kurgu film serisi Transformers’ın Bumblebee robotu karnavalda ilgi odağı oldu. Bumblebee’yi karşılarında gören karnaval ziyaretçileri fotoğraf çektirmek için adeta birbirleriyle yarıştı. SEYTİM standı önünde Başkan Akif Kemal Akay’la karşılıklı çiftetelli de oynayan Bumblebee robotu, sergilediği dans performansıyla karnavala renk kattı.

EL SANATLARI ATÖLYELERİ İLGİ ODAĞI OLDU

Kadın emeğinin değerini ortaya çıkaran Kadın Dayanışma Merkezi ve SEYMER stantlarında düzenlenen el sanatları atölyeleri de ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Başkan Akay, ahşap oymacılığı, seramik boyama ve kil atölyelerine katılan Başkan Akay, sporda olduğu gibi el sanatlarında da maharetli olduğu gösterdi. Stantlarda ziyaretçilere Portakal Çiçeği temalı ürünler armağan edildi.

Arkadaşlarınızla paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
error: Alert: Content is protected !!