KENT HABERLERİ

Çukurovalılar 8 Mart’ı sergi açarak andılar!

Çukurovalı kadınlar hem eğlendi, hem sergi açtı, hem de el emeği göz nuru ürünlerini satarak, bu anlamlı günde büyük keyif yaşadı… Çukurova Belediyesi’nin 5 Mart tarihinden bu yana, çeşitli etkinliklerle andığı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü coşkusu, Toros Mahallesi’ndeki  Adana Lezzetleri Çarşısı’nda da yüksek katılımla devam etti. Belediyenin Meslek kurslarında eğitim alan kursiyerlerin ürünlerinin sergilendiği ve kadınlardan oluşan halk oyunları ekibinin muhteşem gösterileriyle coşkulu bir gün yaşayan Çukurovalı kadınlara başkan Soner Çetin karanfil dağıttı.

Etkinlikte kursiyerler tarafından açılan tüm stantları tek tek gezen Başkan Soner Çetin’e Çukurovalı kadınlar büyük ilgi gösterdi. Günün erken saatlerinden itibaren Lezzetler Çarşısı’nda toplanan ve anlamlı gün için, meslek kurslarında yaptıkları ürünleri hem sergileyen, hem de bunları satarak aile bütçelerine katkı koyan Çukurova Belediyesinin Meslek kurslarında eğitim alan kadın kursiyerler, oldukça keyifli anlar yaşadı. Yine kursiyerlerden oluşan kadın halk oyunları ekibinin gösterileriyle eğlenen Çukurovalı kadınlar, mini konserlerle şarkılar söyledi. Etkinliğe katılan Çukurova Belediyesi Başkanı Soner Çetin’in, alanda bulunan tüm kadınlara tek tek karanfil dağıttığı anlamlı günde yaptığı kadın temalı konuşma ise uzun süre alkış topladı.

ÇETİN; “KADINLAR BİR GÜN DEĞİL, 365 GÜN BAŞ TACIMIZ”

Tüm belediye projelerinin kadınlar merkezli olduğunu, Çukurova Belediyesi olarak kadın dostu belediye olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu anlatan başkan Soner Çetin, “ Biz belediye olarak 5 Mart’tan itibaren çeşitli etkinlik ve organizasyonlarla 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü anıyoruz. Bu anlamlı gün bir kutlama değildir, bu bir anmadır. Kadınlarımız yılda bir gün değil, 365 gün başımızın tacıdır. Sizleri her zaman başımızın tacı yapmayı sürdüreceğiz” diyerek, kadınlar konusunda pozitif ayrımı her zaman yaptıklarını söyledi. Adana Lezzetleri Çarşısı’nı dolduran yüzlerce kadına yaptığı konuşmada kadının kamuoyunda yeterince anlaşılması için çalıştıklarını söyleyerek, tüm belediye hizmetlerinde kadın odaklı çalıştıklarını anlatarak, kısa zamanda semt kreşlerinin sayısını 9’a, kadın sohbet evlerine sayısını 6’ya çıkartarak, kadının sosyal yaşamın içerisinde rahat etmelerini, keyifli zamanlar yaşamalarını sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Özellikle  Atatürk Kadın Yaşam Köyü’nün tüm Çukurovalı kadınlar için ayrı bir öneme sahip olduğu vurgusunu yapan başkan Çetin, açılan hobi ve meslek kurslarıyla, kadınlarımız yeni meslekler, yeni yetenekler kazanıyor, ekonomik özgürlüklerine kavuşuyor ve evlerinin geçimine katkı sağladığını anlattı. Sergi alanında toplanan ve sürekli alkışlarla başkan Soner Çetin’e sevgi gösterisinde bulunan Çukurovalı kadınlar hep bir ağızdan, 8 Mart etkinlikleri için başkana teşekkür etti.

Arkadaşlarınızla paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
error: Alert: Content is protected !!