KENT HABERLERİ

“Hekimler yeniden Menteş dedi.”

Adana Tabip Odası 2022-2024 Yılı Dönemi Olağan Genel Kurul ve seçimi tamamlandı. Etkin Demokrat Hekimler Grubunun tek listesi ile gerçekleşen seçimde hekimler yeniden Menteş dedi.

Uzm. Dr. Hamdi Karanfil’in Divan Başkanlığında yitirilen tüm hekim ve sağlık çalışanları ile şehitler için saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan genel kurula CHP Adana Milletvekilleri Ecz. Burhanettin Bulut ve Orhan Sümer, Türk Tabipleri Birliği (TTB) 2. Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, Adana Eczacı Odası Genele Sekreteri Ecz. Erdem Kızıltepe, Adana Mali Müşavirler Odası Başkanı Güney Yılmaz, Disk Çukurova Bölge Temsilcisi Yaşar Gündoğdu, Genel Sağlık İş Adana Şube Başkanı Selim Eryürek, SES Eş Başkanları Dr. Mürşit Enis Akyüz ve Halide İnci, Eğitimsen Adana Şube Başkanı Hüseyin Kaya, TMMOB İKK Sekreteri Ahmet Uncu, ZMO Adana Şube Başkanı Feyzullah Korkut, EMO Adana Şube Başkanı Mehmet Mak, GMO Adana Şube Başkanı Şehmus Alparslan ile hekimler katıldı.

İNSANLIK YARARINI MERKEZE KOYAN BİR DÜNYA GÖRÜŞÜNDEYİZ

Adana Tabip Odası’nda gerçekleşen genel kurul’un açılış konuşmasını yapan Başkan Uzm. Dr. Selahattin Menteş, Amaçlarının her zaman daha iyi hekimlik ve daha etkin bir oda yaratmak olduğunu söyledi.

Başkan Uzm. Dr. Selahattin Menteş, “İyi hekimlik uygulamalarını gözeten, hekimlerimizin ekonomik ve özlük haklarının korunması için çalışan, kamu ve insanlık yararını merkeze koyan bir dünya görüşündeyiz. Biz hekim ve sağlık çalışanları her dönem farklı bir sıkıntı ile karşı karşıya kalıyoruz.  ‘Sağlıkta dönüşümün geldiği nokta, ‘Şehir Hastaneleri’ çıkmazı, hekimlerin son yirmi yıl içinde içine düşürüldüğü durum ve ‘Kovid-19’ pandemisi yaşamlarımızı alt üst etti. Bitip, tükenmeyen şiddet olayları bizleri bitme, tükenme noktasına getirdi. Biz gönlümüzü, emeğimizi, umudumuzu ortaya koyduk. Her şeye rağmen umudumuzu kaybetmeden çalışmaya, üretmeye devam ettik, ediyoruz. Bu genel kurul ve seçimlerimizde bizleri destekleyen, emek veren her meslektaşıma sonsuz teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

KARALAR, “GÖREV BAŞINDA ÖLEN HEKİMLERİ ŞEHİT OLARAK TANIMLIYORUM”

Aydın ve demokrat insanlarla birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Pandemi sürecinde oldukça zorluk yaşayan fazla şehit veren meslek kuruluşusunuz. Görev başında yaşamlarını yitirdikleri için ben onları şehit olarak tanımlıyorum. Ne yazık ki son yıllarda hiç bir mesleğin önemi olmadığı gibi kutsal ve saygın olan, insanların sağlığını, hayatını emanet ettiği hekimlik mesleğini de yerlere serdiler. Bu ülkeyi idare edenlerin yalnızca seçimi kazanmak manasında yaptıkları siyasal politikanın uzantısıyla önemli bir sektörü demotive ediyorlar. Bu davranışla ülkenin çimentosunu darma duman ediyorlar. Bu politikaların bırakılması gerektiğini her fırsatta söylüyoruz. Bu zorlu süreçte hayatlarını hiçe sayarak görevlerini sürdüren tüm hekimlerimizi yürekten kutluyorum.” diye konuşan Başkan Karalar, emperyalist ülkelerden özellikle Adana’ya gelen atıkların geri dönüştürülemeyen çöp olarak anılan kısımlarının gelişi güzel yerlere atılmasını önlemek için belediye ekiplerince karış karış takip edildiğini belirterek yakaladıkları kesimlere çok ciddi cezalar kesildiğini, bu konuda her türlü ihbarı acil olarak değerlendiklerini söyledi.

DOÇ. DR. ÖKTEN, “PANDEMİNİN AĞIR SONUÇLARINI YAŞADIK”

Zorlu geçen iki yılda yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı önceki dönem Tabip Odası yöneticilerine teşekkür ederek söze başlayan TTB 2. Başkanı Doç. Dr. Ali ihsan Ökten, “Bu 2 yıllık süreçte hem TTB hem de tabip odalarımız bilimsel veri ve gerçeklerle toplumun vijdanı ve kamuoyunun sesi olduk. Pandemi çok şeyi görünür kıldı. Sağlık sisteminin ne kadar kötü olduğunu, özelleştirmenin, özel hastanelerin pandemide hiç bir işe yaramadığını, koruyucu sağlık hizmetlerinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha yüzümüze çarptı. Pandemi ayrıca toplumdaki eşitsizliği ve yıllardır yaşanan sorunları da ortaya çıkardı. Çalışma koşullarımızın kötülüğünü, ekonomik sıkıntılarımızı, şiddeti, salgın hastalıkların meslek hastalığı sayılmayacağını ve bilimsel olarak açıklanmayan pandeminin ağır sonuçlarını yaşadık. Dün biz hekimleri alkışlayanlar bugün ‘giderlerse gitsinler’ diyor. Biz gitmiyor, mesleğimizi icra etmeye devam ediyoruz. Haklarımızı alana kadar da eylemlerimize devam edeceğiz.” dedi.

YENİ YÖNETİM

Dr. Selahattin Menteş, Dr. Ahmet Suntur, Dr. Cüneyt Genç, Dr. Feyzi Kurt, Dr. Figen Doğan Güneş, Dr. Halit Çabuk, Dr. Sedat Yeniocak önümüzdeki günlerde mazbatalarını almalarının ardından kendi aralarında görev bölümü yapacak.

Arkadaşlarınızla paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
error: Uyarı: Korumalı içerik !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmak için lütfen reklam engelleyicinizi kapatınız.