KENT HABERLERİMANŞET

Kurtuluşun 100. Yılında geçmişi bilerek geleceğe yürüyoruz

Sonsuza kadar bağımsızlık, sonsuza kadar Cumhuriyet, sonsuza kadar Adana…

Birinci Cihan Harbi’nin ardından her köşesi işgal edilen memleketi kurtarmak için Kurtuluş Savaşı başlatan Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, mücadele kararını Adana’da, Adanalılardan aldığı ilhamla verdiğini söyleyerek, bizlere büyük bir onur bahşetmiştir.

Mustafa Kemal Atatürk, “Bende bu vekayiin ilk hiss-i teşebbüsü bu memlekette, bu güzel Adana’da vücut bulmuştur” sözleriyle, işgale uğrayan memleketi kurtarmaya nerede karar verdiğini açıklayarak, bizleri sonsuza kadar onurlandırmıştır.

İlk Dünya Savaşı’nın sonrasında işgale uğrayan Adana’mız, Türk Bayrağının yeniden göndere çekildiği 5 Ocak 1922’ye kadar düşman zulmüne uğramıştır.

Toprakları işgale uğramış bir imparatorlukta, kara bulutlar altında umutsuzluğun büyüdüğü bir ortamda işgali sonlandırma ve modern bir ülke yaratma kararlılığından bir an bile vazgeçmeyen Mustafa Kemal Atatürk, milleti ve silah arkadaşlarıyla birlikte verdiği Milli Mücadeleyi kazanmış, vatanını düşman işgalinden kurtarmıştır.

Fransız işgaline uğrayan Adana’mız da, 4 yıllık zulmün ardından milli kuvvetler ve yiğit Adanalıların direnişi sayesinde özgürlüğüne kavuşmuş, şehirde yeniden Türk Bayrağı dalgalanmaya başlamıştır.

Bugün Kurtuluşumuzun 100. Yıldönümünde  huzurla dinliyorsak ezanlarımızı,gururla dalgalanıyorsa al bayrağımız göklerde ve dimdik yürüyorsak sokaklarımızda, bunu başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kahramanca savaşan şehitlerimize, gazilerimize, atalarımıza borçluyuz. Milletimizi kurtuluşa götüren kahramanlığı ve fedakarlığı unutmamalıyız ve unutulmamasını sağlamalıyız.

Bazı borçlar ödenemese de yapabileceğimiz çok şey var. 100. yılını kutladığımız kurtuluşumuzu da kapsayan milli mücadeleyi başlatan Ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk “Beni övme sözlerini bırakınız, gelecek için neler yapacağız onlardan bahsediniz” demişti. Gelecek için yapılacak ilk şey, geçmişi bilip anlamak olacaktır.

Kurtuluşumuzun 100. Yıldönümünde; hemşehrilerimin 5 Ocak Kurtuluş Bayramı’nı kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi özlem, minnet ve rahmetle anıyorum…

Arkadaşlarınızla paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
error: Uyarı: Korumalı içerik !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmak için lütfen reklam engelleyicinizi kapatınız.