KENT HABERLERİ

Seyhan’da “Akıl teri” ile tasarruf

Seyhan Belediyesi, ‘tasarruf ederek daha çok hizmet üretme’ düşüncesiyle hizmet araçlarını kiralama yöntemi yerine “özmal yapma” projesi çerçevesinde daha önce sipariş verdiği 14 aracı daha Devlet Malzeme Ofisi’nden (DMO) teslim aldı. Başkan Akif Kemal Akay Belediye araç parkına alınan toplam 49 aracın,  3 yıllık kiralama bedeli yerine “özmal “ yapıldığını söyledi.

ARAÇLARDA KİRALAMA DÖNEMİNE SON

Seyhan Belediyesi, hizmet için kullandığı araçların temini konusunda geçtiğimiz yılın sonunda sistem değişikliğine gitmişti.  Hizmet sunumunda kullandığı araçları teminde “Kiralama” yöntemine son veren Seyhan Belediyesi, araç teminini satın alma yoluyla gerçekleştirmeye başlamıştı. Bu çerçevede, daha önce 35 aracı Özmal yapan Seyhan Belediyesi, ikinci etap 14 araç için satın almayı da, ihale ile değil Kamu tedarikçisi olan Devlet Malzeme Ofisi’nden (DMO) gerçekleştirdi.

SATIN ALMALAR İHALE İLE DEĞİL KAMU TEDARİKÇİSİ DMO’DAN

DMO tarafından, daha önce siparişi verilmiş olan 14 yeni aracın teslimi Belediye yetkililerine yapıldı.  Yeni alınan araçları “Araç Parkında” inceleyen Seyhan Belediye Başkanı Akif kemal Akay, tasarruf vurgusu yaptı. Seyhan belediyesinin kendi öz varlıklarıyla çalışmasını prensip edindiklerini aktaran Başkan Akay şöyle konuştu;

“Daha önce kiralama ile temin ettiğimiz araçları ücret ödeyerek kullanıp sözleşme bitince iade ediyorduk. Ortalama bir araca, 3 yıllık kiralama bedeliyle sahip olacağımızı tespit ettik. Bunun üzerine sistem değişikliğine giderek hizmet için kullandığımız araçları özmal yapmaya başladık. Bu çerçevede ihale yapmak yerine kamu tedarikçisi olan Devlet Malzeme Ofisi’nden (DMO) araç alımı yapmaya başladık.  Kira sözleşmesi biten araçlar yerine DMO’dan özmal araçlar almaya başladık. İlk etapta 35 araç teslim almış ve hizmete sunmuştuk. Şimdi de daha önce sipariş verdiğimiz ve kiralık sözleşmesi biten araçların yerine 14 aracımızı DMO’an teslim aldık. Böylece 3 yıl kira bedeli vermek yerine hizmet araçlarımızı özmal yapmış oluyoruz”

49 ARAÇ, 3 YILLIK KİRALAMA BEDELİ YERİNE ÖZMAL YAPILDI

Araç kiralamadan kurtulmak ve daha ucuza mal ederek tasarruf etmek amacıyla araç parkındaki 49 aracın yenilendiğini aktaran Başkan Akif Kemal Akay, “Bugüne kadar devlet malzeme ofisinden satın aldığımız araçlar için 25 milyon ödedik. Maliyeti hesapladığımız zaman 3 yıllık kiralama bedelleri ile bu araçlara sahip olabiliyoruz” dedi. Başkan Akay şöyle devam etti;

“Üreten bir belediye olmanın yanında mümkün olduğu kadar giderlere azaltıp daha fazla hizmet yapma prensibe içerisindeyiz. Araçlarımızı bu prensiple yeniliyoruz. Şimdi büyük ölçüde kullanacağımız kendi araçlarımız var.  Bu çerçevede kiralama yönteminden büyük ölçüde kurtulmak temel prensibimiz. Halkımıza daha hızlı hizmet verebilmek adına ihtiyaca göre araç filomuzu genişletmeye devam edeceğiz”

TÜM ARAÇLARIN BAKIMI DIŞARIDAN HİZMET ALINMADAN ÖZKAYNAKLARLA YAPILACAK

Bu arada Seyhan Belediyesi, özmal olarak alınan araçlarla birlikte sayısı artan hizmet araçlarının bakım ve onarımı için de Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü’nü işler hale getirdi. Belediye böylece, araçların bakım ve onarımını, dışarıdan hizmet almaya gerek kalmadan, daha ekonomik ve hızlı şekilde kendi imkânlarıyla yapabilecek.

Arkadaşlarınızla paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
error: Uyarı: Korumalı içerik !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmak için lütfen reklam engelleyicinizi kapatınız.