KENT HABERLERİ

TÜED Adana Şube Başkan adaylarından açıklama

31 Temmuz 2021 tarihinde gerçekleşen fakat şaibe karıştığı için genel merkez tarafından iptal edilen Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Adana Şube Başkanlığı seçimlerinde başkan adayları basın toplantısı düzenledi. Başkan adayları Mustafa Katalmış, Mustafa Tümer, İrfan Turhan, Ali Vuranay, Kemal Akar, Cumali Güçtekin, Mustafa Canbulat’ın ortaklaşa yaptığı basın toplantısı TÜED Adana şube’de gerçekleşti.

Derneği seçime götüren mevcut şube başkanı Yaşar Tekin ve Yönetim Kurulu üyelerinin seçim esnasında yaptıkları usulsüzlük hakkında konuşma yapan TÜED Adana Şube Başkan adayı Mustafa Katalmış şu ifadelere yer verdi:

“31 Temmuz 2021 tarihinde Atatürk parkı içerisinde bulunan 75. Yıl Sanat Galerisinde TÜED Adana şubesi seçimi için toplanılmıştır. Derneği seçime götüren mevcut şube başkanı Yaşar Tekin ve Yönetim Kurulu üyelerinin seçim esnasında yaptıkları usulsüzlük tespit edilmiş ve seçim divan kurulu tarafından tutanakla iptal edilmiştir.

Seçimde kullanılacak zarfların Genel merkez ve yönetimi ve başkan adayları ile ortak olarak alınan kararla Hazirun dışında dağıtılmaması konusu anlaşılmıştır.

Daha önceden içi yeşil renkli oy pusulalarını dolduran ve bazı boş olan zarflar seçim görevlileri ve biz başkan adayları tarafından tespit edilerek emniyet güçlerinin de tanıklığı ile divan kuruluna teslim edilmiştir.

Divanı oluşturan TÜED Genel Başkan Kazım Ergün, Genel İdari Sekreteri Gazi Aykırı, Genel Mali Sekreter Ömer Kura ve diğer divan üyeleri yapılan ve tespit edilen usulsüzlük neticesinde Divan ve adayların ortak kararı ile iptal edilmiştir.

TÜED Genel Başkanımız ve Divan üyelerinle Adana şube seçimleri esnasında yapılan usulsüzlüklere karşı göstermiş oldukları adaletli, hakkaniyetli ve tarafsız yaklaşımı nedeniyle seçimi iptal edip yenilenme kararı vermelerinden dolayı teşekkür ediyor ve takdir ile karşılıyoruz.

Bundan sonraki süreçte de Genel Merkezimizin ve Yöneticilerimizin Adana Şubesiyle ilgili en doğru kararı vereceklerine inanıyoruz.”

Arkadaşlarınızla paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
error: Uyarı: Korumalı içerik !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmak için lütfen reklam engelleyicinizi kapatınız.