Genel

AVRUPA’DA Kİ KURAN YAKMA VE YIRTMA EYLEMLERİ BİR ORTAÇAĞ İDEOLOJİSİ VE EYLEMİDİR. KABUL EDİLEMEZ!

Bir dini eleştirmek başka, ama o dine inanan danimarkalı, isveçli ve hollandalı vatandaşlarıda karşısına alarak, engizisyon mantığı ile davranıp kutsal kitaplarını yakmak ve yırtmak başkadır.
Bunun Avrupa Konseyi kararıda göz önünde bulundurulursa, fikir ve ifade özgürlüğü ile bir ilgisi asla yoktur.
Kimse kimseyi kandırmasın lütfen.
Ayrıca bu iğrenç ve ahlaksız eylem Hollanda’nın, Danimarka’nın ve İsveç’in iç barışını bozmaya yönelikte bir tehdit oluşturmaktadır.
Bu tür aşağılık bir eylem, bazı siyasi aşırı uçlarada malzeme veren ve Hollanda’ya, Danimarka’ya ve İsveç’e karşı bir  güvenlik tehdidide oluşturabilecek bir eylemdir.
Bu konuda herkes aklını başına almalıdır.
Bu tür ahlaksız bir  eylem türü kesinlikle demokratik açıdanda kabul edilemez.
Özgür, bağımsız, güçlü demokratik ve modern Hollanda, Danimarka ve İsveç devletleri bu tür eylemleri kesinlikle yasaklamalıdır.
Ve biz de uygar danimarkalılar, isveçliler ve hollandalılar olarak yeniden ifade ve fikir özgürlüğünün bu iğrenç eylem dolayısı ilede ne olduğunu kamuoyunda tekrar açıkça tartışmalıyız, idrak etmeliyiz ve onu içselleştirip, bu tür ortaçağın iç barışı bozabilecek ve iki ülke içinde güvenlik tehdidi oluşturabilecek iğrenç kitap yakma ve yırtma eylem türleri ilede hep birlikte demokratik dayanışma içinde kalarak mücadele etmeliyiz.
Saygılarımla
Sefa Yürükel
Sosyal Antropolog ve Etnograf
Danimarkalı bir vatandaş.
Arkadaşlarınızla paylaşın

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
error: Alert: Content is protected !!