AYTEKİN ERTUĞRUL

“GÜNAYDIN ZÜHTÜ BEY!…

Sayın Güner Yiğitbaşı’nın T.C. Anayasa Mahkemesi Sayın Başkanı Zühtü Aslan İçin yazdığı yazı ve belirttiği görüşler hukuk dili ile yazılmış olumlu eleştirilerdir. Ancak bir husus var ki “ Açık bütçeler yapmak”en derin bir Anayasa ve hukuk devleti ihlalidir.Çünkü; açık bütçeler İnsanların ceplerinde paralarını ve sofrasından yiyecek ve içeceklerini hukuk dışı olarak  almak işlemidir.Atatürk’e göre açık bütçeler, Bağımsız bir devlet olarak yaşamamızı önler. 

İsmet İnönü’ye göre ise Türk Milletini tam manasıyla iflasa sürükler ve Rutubetin bir binayı çökertmesi gibi Cumhuriyet’imizi çökertir. Bu ağır hukuk ihlali nedense ne Anayasa Mahkemesi Günlerinde ne de Yargıtay adlı yılı açılışlarında asla dile  getirilmez. Sanki bu olay Dünyamızda, Türkiye’mizde yaşanmaz ve Mars’ta yaşanır gibi ele alınmaz. 

 Biz bu konuda Danıştay’da dava açarak yola çıktık. Danıştay’ımızın bu işin bilincinde ve farkında olmadığını verdiği, bir kaç BUTLAN karar ile gördük. Yakında Konu T.C. Anayasa Mahkemesinin önüne gelecektir. Bu T.C. Anayasa Mahkemesi ve Sayın Zühtü Aslan için bir Fırsattır. Türk milletinin tam manasıyla iflas sürüklenmesinin ve bağımsızlığımızın yok edilmesinin önüne artık geçilmelidir

Arkadaşlarınızla paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
error: Alert: Content is protected !!