AYTEKİN ERTUĞRUL

Hukuksuzluk En Büyük İnsanlık Ayıbıdır

En Büyük Hukuksuzluk Açık bütçe ve ZAM lardır. 

Halk arasında bir deyim vardır. Herkes bu doğru ve yerinde söylenmiş Ata Sözünü bilir. Şüphesiz ki sizde ben de biliyoruz. Et kokarsa tuz vardır. Tuz kokarsa çare yoktur. Bu Atasözü her zaman doğru ve geçerlidir ama bu gün kadar geçerli olduğu bir süreci ben 1950 yılından bu yana hiç görmedim. 

Anayasamızın bir de emri vardır Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Bu emir değiştirilemez ve değiştirilmesi dahi ileri sürülemez. 

Bir de Anayasamızın 81. Maddesi vardır. Bu madde ile Anayasamızın bu ikinci maddesinde demokratik laik sosyal hukuk devletini koruyacağıma Atatürk ilkelerine bağlı kalacağıma Anayasaya sadakatten ayrılmayacağıma namusum ve şerefim  

üzerine ant içerim diyerek TBMM üyelerinin tümü yemin ederler. Buraya kadar bir itiraz yoksa devam edelim. 

Hukuk devletinin birinci özelliklerinden biri mülkiyet hakkıdır Toprak, ev, araba mülkiyetine devlet el koyamaz. Ancak seferberlik hallerinde kanunla el konulabilir. Ama 14 Mayıs 1950 den bu yana para konusundaki mülkiyet hakkı sürekli, olarak çiğnenmektedir: Paramızın değeri her gün düşürülmek sureti ile her gün cebimizden paralarımız aza azar alınmaktadır. 

Bunu nereden anlıyoruz. Düşmanlarımızı paralarının ve altının değerinin yükselmelerinden anlıyoruz. Bir de en önemlisi çarşı pazarda fiyatların durmadan yükselmesinden anlıyoruz. Elektrik ve gaz faturası gelince anlıyoruz. Arabamız varsa deposunu doldururken anlıyoruz. Vs. 

Diyeceksiniz ki tuz işi ne oldu. İşte zamlar etin koktuğu anlardır. Et kokmuştur. Ama tuz da kokmuş mudur diyebileceğimiz bir süreçten geçiyoruz. 

Ben şahsen Anayasamızın 874.maddeesinin Türk vatandaşlarına verdiği hak ve vecibeler kapsamında  Danıştay’da dava açtım. Enflasyon  herkesin çok iyi bildiği gibi cebimizden paralarımızın soframızdan yiyecek ve içeceklerimizin alınmasıdır. Bu hukuksuz bir işlemdir. Bu işlemin hukuk Devleti’nde yeri yoktur. Anayasamızın 166. maddesi ve Ulu kurucularımız açık bütçeleri herkesin anlayabileceği  açık bir dille yasaklamışlardır. Bu sebeple  açık bütçeleri T.C. Anayasa Mahkemesi, ne götürelim ve iptal ettirelim. Diye. Danıştay tam 4 yıldır buna karar verememiştir. BUTLAN kararlarla işi sürüncemede bırakmıştır.  Başka bir deyişle açık bütçelere adeta VİZE vermiştir.  

Biz Anayasaya aykırı açık bütçeler çıkarılıyor ve biz Türk milleti hukuksuz olarak yönetiliyoruz. Bu günlük bu kadar girizgâh yeter. Önümüzdeki, haftalarda bu konuya devam edeceğiz. 

Atatürk’ün Bursa Nutkundan kısa bir alıntı: 

Onu hapse atacaklar. Yasal yollarla karşı çıkışlarda bulunmakla birlikte bana, Başbakana ve TBMM ne telgraflar yağdırıp, haksız ve suçsuz olduğu için salıverilmesine çalışılmasını, kayrılmasını istemeyecek. Diyecek ki, “ben inanç ve kanaatimin gereğini yaptım. Araya girişimde ve eylemimde haklıyım. Eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek de benim görevimdir.” 

 Buradan hareketle biz de bu görevimizi yapmaya çabalıyoruz. 

Tek Partili Cumhuriyet 

Tek partili Cumhuriyet ünlü yazar ve tarihçi Mahmut Goloğlu’nun ölmez eseri Türkiye Cumhuriyeti Tarihi serisinin ikinci kitabıdır. (1 )1931-1938 yıllarını konu alır. Yeniden Tek Partili cumhuriyete adeta döndük. Haberimiz birlikte okuyalım da kararı siz verin 

Cumhurbaşkanı Kararı ile görevden af talebi kabul edilen Abdülhamit Gül’den boşalan Adalet Bakanlığına, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ atandı. 

 Yorum var ama Atalarımız demişlerdir ki” Söz gümüşse sükût altındır”  Biz Atalarımıza uyarız. Atatürk’ümüze uymayan ve DENK bütçe yapmayan 14 Mayıs 1950 sonrası iktidarların Türk milletine yaptıkları gaflet dalalet ve hatta hıyanet ortadadır. Bu dönemi sadece bir cümle ile özetleyelim karar yine sizin. 14 Mayıs 1950 bir ABD Doları 3 TL  idi. Bugün (30. Ocak 2022)  13.550.000 TL dir. Kurban olsunlar Atatürk’ün tek partili cumhuriyetine. 

Tek Partili Cumhuriyete DEVAM 

Resmi Gazete ‘de yayımlanan karara göre, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Prof. Dr. Sait Erdal Dinçer, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevden alındı. 

 Türk milletine sabır taşı gibi sabır dilerim.  

Tek Partili Cumhuriyete DEVAM edenlere selam olsun. Onlara başarılar dilenir!!!!! Ama bu yolda başarılı olmanın tek şartı vardır.  

Atatürk gibi düşünmek. Atatürk gibi laik eğitimci ve DENK bütçe taraftarı olmak. 

Atatürk gibi düşünmek. Atatürk gibi laik eğitimci ve DENK bütçe taraftarı olmak. 

Atatürk gibi düşünmek. Atatürk gibi laik eğitimci ve DENK bütçe taraftarı olmak. 

Türk milletinin 2022 yılında,  Anayasamızın değiştirilmesi dahi yasaklanmış temel bir emri olan demokratik, laik ve sosyal hukuk devletine ulaşmasını dilerim 

(1 ) Mahmut Goloğlu: Tek Partili Cumhuriyet: 1931- 1938: T.İŞ. Bankası Yayınları 2009 İstanbul İkitelli 

 

      Fındıklı’mızın Çok Acı bir kaybı daha 

Fındıklı’mızın Yeni Mahalle’sinin mümtaz delikanlılarından  

Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu( 41)  

PLanlı bir cinayet sonucunda hakkın rahmetine kavuşmuştur. 

Açık bütçeli ortamların devamı süresince kurşunların kimi veya kimleri hedef alacağı önceden kestirilemez 

Toprağı bol olsun Allah rahmet etsin 

Arkadaşlarınızla paylaşın

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
error: Alert: Content is protected !!