AYTEKİN ERTUĞRUL

Sürtük mu DENK Bütçe mi?

Sürtük sözcüğü bu zor geçitten geçerken tuz biber oldu desek yeridir. Sürtük ile ilgili haberimiz aşağıdaki linktedir: Türk milletinin bu acı geçiş döneminde ” SÜRTÜK” sözcüğü ile  uğraşamaz. Sürtükle uğraşacak vaktimiz ve enerjimiz yok.Türk milleti DENK bütçeye dönmek ve zamlara SON vermek irade ve isteğindedir. Milli istek ve Milli karar budur.  18 TL ye devraldığınız bir gram altını 977 TL ye çıkarmışsın. Bölelim.977:18= 54. Altının gramını 54 misline çıkarırken yaptıkları gaflet uygulamalarını bile göremeyen değerlendiremeyen bir iktidarın iktidarlığından ne çıkar. Bir iktidarın birinci görevi. Anayasamızın 81. Maddesinde yazılı olduğu gibidir: Bu maddeye göre: “Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, . Milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini, hukukun üstünlüğünü, demokratik ve lâik Cumhuriyeti korumak.. Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalmak. Türk  toplumun huzur ve refahı, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasaya sadakatten ayrılmamaktır..”Temel amaç Türkiye Cumhuriyetinin varlığını ve bağımsızlığını korumaktır. Bağımsızlığın korunması için ilk ŞART nedir. Onu da başkomutanımıza soralım. “

  •  Bugünkü savaşmalarımızın gayesi tam bağımsızlıktır. Bağımsızlığın bütünü ise ancak mali bağımsızlıkla mümkündür. Mali bağımsızlığın korunması için ilk şart bütçenin ekonomik bünye ile orantılı ve DENK olmasıdır. 
  • Milli paranın kudretini beynelmilel buhrana karşı masun bulundurmak başlıca gayemizdir . Atatürk.
  • Milli paranın kudretini korumak bir yana, Mili paranın kudretini Altın karşısında 54 misli düşüren bir iktidara hangi öneri, uyarı ve tavsiyeyi yapalım. Gaflet dalalet denilen  şey işte budur. Artık acımak gerekir. Vatandaşına sürtük diyecek dereceye kadar inen bir iktidarımıza yardım edelim. Ey ikitdar DENK bütçe işini Türk Milleti yakından izliyor.Yanınızda sağınızda solunuzda sizi seven bizi seven, sizi düşünen bizi düşünen, hiç bir danışmanınız yoktur. Allah bize ve de size acısın.Geleim Cumhurbaşkanımızın sevgi ve itibarına. DENK bütçeden ayrılan bir Cumhurbaşkanını yukarıda yazdık. Allah acısın.
Arkadaşlarınızla paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
error: Alert: Content is protected !!