SOSYAL YAŞAM

ÇGC kurucu başkanı Çoban Yurtçu mezarı başında anıldı

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin 1975 yılında kuruluşundan itibaren 6 yıl süreyle başkanlığını yapan M.Çoban Yurtçu, 40.Ölüm yıldönümünde Pozantı’nın Şıhlı Köyü Mezarlığındaki kabri başında anıldı. 14 Mart 1981 tarihinde vefat eden merhum Gazeteci M.Çoban Yurtçu için düzenlenen anma törenine Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay da katıldı.

Çoban Yurtçu’yu anma törenine, Belediye Başkanı Mustafa Çay, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Başkan Vekili Mustafa Özke, Başkan Yardımcısı Yasemin Atasoy, Genel Sekreter Sefa Saygıdeğer, yönetim kurulu üyeleri Jale Karaşahinoğlu, Mutlu Mete ve Mustafa Akköse, ÇGC Müdürü Yusuf Aslan, duayen gazeteciler Şahin Esendemir, Bilal Tipi ve Arif Tekin ile ÇGC personeli Selamettin Öner katıldı. Anma etkinliğine katılanlar Çoban Yurtçu’nun mezarına çiçekler koyarak dua edip, fatiha okudu.

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, Cemiyetimizin kurucu Başkanı merhum Çoban Yurtçu’yu minnetle andıklarını bildirdi. Esendemir, bundan önceki yıllarda sürekli olarak katılmasına rağmen son dönemlerdeki rahatsızlığı nedeniyle anma törenine katılamayan duayen gazeteci TSYD Onursal Başkanı Nihat Geven’in her fırsatta Çoban Yurtçu’ya olan sevgisi ve saygısını dile getirdiğini belirtti.

Esendemir, Çoban Yurtçu’nun mesleğine olan bağlılığı, iş disiplini ve ilkeli duruşuyla hem meslektaşlarına hem de topluma rol model olduğunu, gazetecilerin saygınlığının bir göstergesi haline geldiğini belirterek, “Kurucu Başkanımız merhum Çoban Yurtçu’yu minnet ve şükranla anıyoruz. Kurumsal yapısı ve saygınlığıyla Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin bugünlere ulaşmasındaki katkısı ve çabasını takdirle karşılıyor, bir kez daha manevi huzurunda şükranlarımızı sunuyoruz. Ruhu şad, mekanı cennet olsun” dedi.

Tören de hazır bulunan Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay da merhum gazeteci Çoban Yurtçu gibi duayen gazetecinin ilçelerinden çıkmasının kendileri için gurur verici olduğunu dile getirdi. Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, özellikle çok ivedi ve zaruri olan çalışmalar dışında; her yıl Çoban Yurtçu için yapılan anma törenine katıldığını, kendisinin de bir siyasetçi ve yerel yönetici olarak basınla daima iç içe olduğunu ifade etti.

Başkan Çay; “İlkeli, dürüst ve eğitimci kimliğiyle yıllardır hafızalarda yer eden, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin kurucusu merhum Çoban Yurtçu’nun hemşehrimiz olmasından ayrıca gurur duyuyoruz. Yıllardır unutulmayan, vefatının üzerinden 40 yıl geçmesine rağmen her yıl kabri başında toplanan gazetecilerin saygısını kazanmış Çoban Yurtçu’ya bir Pozantılı olarak saygı duyuyoruz. Bugün kabri başında bir araya gelen sizlere de gösterdiğiniz vefalı davranışınız ve kadirşinaslığınız için teşekkür ediyorum. Böylesi bir meslek büyüğümüzün, saygın bir insanın huzurunda olmaktan mutluluk duyuyorum. Mekanı cennet olsun” diye konuştu.

Çoban Yurtçu ile birlikte çalışma şerefine erişen gazeteci Şahin Esendemir ise onun yaktığı meşalenin Türk basınının geleceğini aydınlattığını ifade etti. ÇGC Üyesi Şahin Esendemir; Merhum Çoban Yurtçu’nun kabri başında yaptığı konuşmada; “Kendisiyle bir süre beraber çalışma şansına sahip olmaktan dolayı mutluyum. Benim mesleki anlamda yetişmeme çok büyük katkısı oldu. Eğitimci kimliği nedeniyle; mesleğimizi yaparken, haberimizi kaleme alırken çok dikkat eder, kendisinin söyleyeceği kelimeleri adeta ezberlerdik. Ciddi, vakur ve ilkeli duruşu mesleğin ilk basamaklarında olan bizleri derinden etkilerdi. Aynı haberi defalarca yazmamızı ister, adeta o haberi hafızalarımıza kazıtır, binbir emek sonrası kabul ederdi. Üzerimde emeği çok. Rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun” dedi.

ÇGC Üyesi Arif Tekin de; Çoban Yurtçu’yu anma törenlerine katılmayı bir borç ve görev kabul ediyorum. Saygın ve ilkeli bir insandı. Ağırbaşlı, ciddi ve beyefendi bir kişiliğe sahipti. Eğitimci olması, basın mesleğindeki ilkeli duruşu, meslektaşları için ayrı bir gurur kaynağıydı. Kendisine Allahtan rahmet diliyorum” şeklinde konuştu.

Arkadaşlarınızla paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
error: Uyarı: Korumalı içerik !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmak için lütfen reklam engelleyicinizi kapatınız.