Genel

TURAN DEVLETİ Kazakistanda kaybetti ( mi? ) ( 1 )

Turan Devletinin Kazakistan hamlesine, kaybetme özelinden üç boyutlu bakabiliriz.

  • Kazakistan’da kaybetmek
  • Kazakistan’ı kaybetmek
  • Kazakistanda hamle yeteneğini kaybetmek.
    Kazakistanda kaybetti isek bir savaş var demektir. Biraz dikkatlice baktığımızda, MASUM HAK ARAMA gösterileri şeklinde başlayan olayların, aslında emperyalist istihbarat örgütlerinin profesyonelce hazırladıkları planlı bir eylemler bütünü olduğunu görebiliyoruz.
    Kazakistanda savaşan taraflar kim dersek, ABD, RUSYA, ÇİN bu durumda ABD, RUSYA, ÇİN arasındaki savaşın kaybedeni nasıl TURAN DEVLETİ oluyor.
    Dünyanın en büyük üç sömürgecisinin kıyasıya savaş ettiğini düşündüğümüzde, Kazakistanın özel değerleri üzerinde bulunduran bir cazibe merkezi olduğunu anlayabiliriz. Öyleyse bir Kazakistan tanımlaması yapalım.
    KAZAKİSTAN
    Yüzölçümü= 2. 725. 000 km kare. Yani yaklaşık Türkiyenin dört katı büyüklüğe sahip.
    Nüfus = 2017 sayımına göre 18. ooo.ooo.
    Kazak = % 63
    Rus = % 23
    Özbek = % 2.9
    Ukrayna = % 2.1
    Uygur = % 1.4
    Tatar = % 1.3
    Alman = % 1.1
    Diğerleri = % 3.9 buradan anlayabildiğimiz kadarıyla, 18 milyon nüfus içerisinde Kazak nüfusu yaklaşık 11 milyon. Yani Türkiyenin dört katı büyüklüğe sahip ülkede, ülkenin sahibi olan Kazaklar ancak 11 milyon kişiler.
    Yeraltı kaynakları =
    Petrol = Dünya petrol rezervleri sıralamasında 12. sırada.
    Doğalgaz = Dünya doğalgaz rezervleri sıralamasında 19. sırada.
    Madenler = Uranyum, Altın, Titanyum, Bakır, Krom, Aliminyum, Demir, Kurşun, Çinko, Kömür, Berilyum, Bizmut, Bor, Fosfat, Asbest, Borit, Wofram gibi bir çok maden varlığını topraklarında bulunduruyor.
    Uranyuma ayrıca bir başlık açmak gerekir. Nükleer enerjinin yakıtı. Yatırım aşamasında pahalı ayrıca yüksek teknoloji ve mühendislik gerektirmekle birlikte en ucuz enerji kaynağı, aynı zamanda atom bombası gibi en caydırıcı ve en etkili silahın yakıtı diyebiliriz.
    Yukarıda bahsi geçen madenler, günümüzde sanayi ve teknolojinin hammaddeleri olup sanayileşmiş veya sanayileşmek isteyen her devletin mutlak surette elde etmesi gereken varlıklardır.
    Bu madenleri elde etmek tek başına yeterli değil yani, madenin sahibi olmakla iş bitmiyor. Bu madenleri işleyecek ağır sanayi gerekiyor. Ağır sanayi dediğimiz devasa işletmeleri harekete geçirecek enerjiye ihtiyaç var.
    Evet, nükleer enerji ucuz fakat yatırım aşaması pahalı, yapım süresi uzun, yüksek teknoloji gerektiriyor bu sebeplerlede, ağır sanayi çarkını döndürmek için yatırımı ucuz, hızlıca enerjiye dönüşen petrol ve doğalgaz ilk tercih oluyor.
    Kazakistan, sanayi ve teknoloji için gerekli bütün madenlere sahip bir ülke olduğu gibi, ağır sanayiyi hareket ettirecek en hızlı enerji kaynağı olan petrol ve doğalgazında bolca bulunduğu bir ülke.
    Buradanda anlayabiliyoruzki, sömürgecilerin Kazakistana olan ilgileri, Ortaasya bozkırlarının özgür ruhlu Kazaklarına değil, sahip oldukları maden ve enerji kaynaklarınadır.
Arkadaşlarınızla paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
error: Alert: Content is protected !!