KENT HABERLERİ

Kadınlar Medeni Kanuna sahip çıktı

Çukurova Belediyesi ve Çukurova Kent Konseyi Kadın Meclisince düzenlenen panelde 1926 yılında kabul edilen Medeni Kanunun kadın hakları konusundaki önemli anlatıldı.

Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezinde gerçekleştirilen panelin açış konuşmasını Çukurova Kent Konseyi Başkanı Aysel Ateş yaptı. Medeni Kanunun 1926 yılında kabul edildiğini anımsatan Aysel Ateş, “Medeni Kanunun kabul edilmesinin üzerinden 96 yıl geçmiş ancak biz hala kadınlara verilen hakları savunmak zorunda kalıyoruz. Bu üzücü bir durum” dedi.

Açılış konuşmasının ardandan panele geçildi. Av. Ülkü Tolunay’ın yönettiği panele konuşmacı olarak İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Av. Nazan Moroğlu ile CHP eski Genel Başkanı 22 ve 23. Dönem Milletvekili Prof. Dr. Gaye Erbatur katıldı.

Panelistlerin özgeçmişleri hakkında bilgi veren Av. Ülkü Tolunay, 1926’da Medeni Kanunun kabul edilmediğiyle çağdaşlığa adım atıldığını, ancak bugün daha geriye gidildiğini söyledi.

İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Av. Nazan Moroğlu ve Prof. Dr. Gaye Erbatur konuşmalarında Medeni Kanunun özellikle kadınlara kazandırdığı haklar konusunda bilgilendirmede bulundu.

Arkadaşlarınızla paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
error: Uyarı: Korumalı içerik !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmak için lütfen reklam engelleyicinizi kapatınız.