EĞİTİM ÖĞRETİMMANŞET

TED Ailesi, 10 bin kişilik dev bir katılımla Cumhuriyet’in 100. Yılında Anıtkabir’i Ziyaret Etti.

Türk Eğitim Derneği Ailesi, 10 Ekim 2023’te, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı ile Türk Eğitim Derneğin 95. yılını kutlamak üzere, 10 bin mensubu ile Anıtkabir ziyareti gerçekleştirdi.

Türk Eğitim Derneği; burslu öğrencileri, bağışçıları, binlerce mezunu, TED Okulu öğrencileri, öğretmenleri, velileri, TED Üniversitesi akademisyen ve öğrencileri, TED’li sporcular ve çalışanlarıyla büyük bir aile. TED Ailesi, Derneğin 95. yılını Cumhuriyetimizin 100. yılında kutlamaktan duydukları mutluluk ve onur ile minnet ve saygılarını sunmak üzere 10 Ekim 2023 tarihinde saat 11:00’de, 10 bin kişilik dev bir katılımla Anıtkabir’de buluştu.

Başta Cumhuriyetimizin ve Türk Eğitim Derneğinin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatan toprakları için gözünü kırpmadan kahramanca canını feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle andıklarını ifade eden Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Sayın Selçuk Pehlivanoğlu, Anıtkabir Özel Defteri’ne aşağıdaki metni yazarak TED Ailesinin Cumhuriyet değerlerine bağlılığını vurguladı:

Atam,
Cumhuriyetimizin 100. yılında, sizin ilhamınızla kurulan Türk Eğitim Derneği Ailesi olarak huzurunuzda bulunmaktan onur duyuyoruz.

Cumhuriyetimizi kuran kadrolar tarafından I. Meclis’te “Türk Maarif Cemiyeti” adıyla kurulan Türk Eğitim Derneğinin 95. yılını kutlamak ve bir Cumhuriyet kurumu olarak ülkemize hizmet etmek bizim gurur kaynağımız ve en önemli ödevimiz.

“Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder.” sözünüz bizim daima rehberimiz olmuştur. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak, ülkemiz eğitim politikalarına katkı sunmak ve değerlerimize sahip çıkan donanımlı bireyler yetiştirmek için var gücümüzle yorulmadan çalışmaktayız. Maddi olanakları yetersiz ancak başarılı öğrencilere verdiğimiz burslar ile bugüne kadar 50.000 çocuğun yaşamını aydınlattık. Bu yıl yaşadığımız Kahramanmaraş depremlerinde ebeveyn kaybı yaşayan bine yakın çocuğumuzun iyi bir eğitim almasını sağlamayı da boynumuzun borcu olarak görüyoruz.

Bursiyerlerimiz, bağışçılarımız, öğretmenlerimiz, akademisyenlerimiz, sporcularımız, öğrencilerimiz, velilerimiz, gönüllülerimiz ve mezunlarımız ile binlerce bireyden oluşan TED Ailesi olarak huzurunuzdayız ve daima sizin gösterdiğiniz yolda yürümeye devam edeceğiz.

Cumhuriyetimizin nice yüzyıllarca payidar kalmasını diliyoruz.

Ruhunuz şad olsun…
Saygı ve minnetle,

Arkadaşlarınızla paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
error: Uyarı: Korumalı içerik !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmak için lütfen reklam engelleyicinizi kapatınız.