Genel

TÜRK MİLLETİ OLMAK…

Türklüğün gücüne, özüne, yaşadığımız coğrafyanın bile bizlerin bünyesine göre, adeta oya gibi işlendiğine inanıyoruz. Çağdaş, bağımsız, özgür ve Cumhuriyet ile yönetilen bir devletin tamamen varlığını korumak ve kanımızın son damlasına kadar savunmak bizim vazgeçilmez ilkemizdir.

Vatanımız için canını hiç çekinmeden veren şehitlerimiz, Türk vatanını kuran Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimleri, ilkeleri, düşünceleri ve gösterdiği yola bağlılığımız asla tartışılmaz. Son nefesimize kadar Türk bayrağının savunucularıyız. Türk Milletinin gücü yine birlikten aldığı kuvvetle doğmaktadır.

Türkiye kurulurken Arabı, Kürdü, Sünnisi, Çerkezi, Alevisi hep birlikte bir ulus oldu, asla ırk, din, dil, mezhep ayrımı yapmıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşayan hepimiz biriz, beraberiz. Bu inanç ve duygu bizim yüreğimizin derinliklerindedir. Bizi bölmeye, ayırmaya, çarpışmaya zorlayanların her zaman karşısında duracağımız bilinmelidir.

Cumhuriyet ile yönetilmek istememiz bizlerin en tabi hakkıdır, özgürce, yılmadan, korkmadan düşüncelerimizi söylemekten çekinmek istemiyoruz. Kadının toplumun her alanında var olması gerektiği bilincine sahibiz. Bizim için olmazsa olmazımız; Çağdaş, özgür bireylerin kadın, erkek tüm halkın uygarca, birlik ve beraberlik içerisinde yaşamasıdır.

Dış güçlere bağımlı kalmadan, kendi üretimimiz, kendi ürünlerimizi yetiştirmemiz Türk milletinin ezelden beri davranışıdır. Devlet için, tek yürek olmak ve hedeflerini sürekli ileriye doğru belirleyen, çalışmaktan asla yılmayan bir milletiz. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, “Türk, Öğün, Çalış, Güven”…

Dini devlet işlerine karıştırmama, eşitlik ilkesine bağlı ama yönetimi dini unsurlara yer vermeyen bir yönetim tarzı isteriz. Hurafelere, yozlaşmış düşüncelere, dini alet edip halkı sömürenlere her zaman karşıyız. Dilimiz, bayrağımız, toprağımız bizim vazgeçilemez unsurlarımızdır. Halkın refahı, mutluluğu ve insanca yaşaması için adaletin her şekilde mutlak suretle işlemesini isteriz.

“Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir”, ve bu her zaman böyle olacaktır, bizden sonra gelecek, çocuklarımızın, torunlarımızın bunu benimsemelerinden yanayız ve milletin hak ve hürriyetlerini koruma noktasında kanunların koyulmasını isteriz.

Eğitim Sisteminin bizden sonraki nesillerin en üst düzeyde olması için harekete geçilmesi gerektiğine inanırız. Gençlerin fikirlerine önem verir ve Devletimizin gençlerin yolunu açması gerektiğine inanırız. Mustafa Kemal Atatürk Gençliğe Hitabe’de dediği gibi; “Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur”…

NE MUTLU TÜRKİM DİYENE…

Arkadaşlarınızla paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
error: Alert: Content is protected !!