KÖŞE YAZARLARI

Seyhan Belediyesi’nin ödülünü alkışlayın, sorgulamayın!

Seyhan Belediyesi, “Teknogenç” projesi ve gençlere yönelik uygulamalarıyla ‘Genç Dostu Şehir Ödülü’ne layık görüldü. Törende Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay ödülünü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

Gözlemlerim ve izlenimlerime dayanarak, bunun yanı sıra bir basın emekçisi olarak, insanlarla sürekli iletişimde olmam dolayısıyla, herkesin bu olayla ilgili bir teorisinin oluştuğunu fark ettim. Bütün teorilerin ortak noktası ise, CHP’li bir belediye başkanının Ak Partili bir Cumhurbaşkanın elinden ödül almasının amacının ne olduğu, merakıydı…

Adana’da Büyükşehir ve özellikle 2 büyük ilçeler CHP’li belediye başkanları tarafından yönetiliyor, gel gelelim madalyonun öbür yüzüne; bu başkanlar bir türlü birbirleriyle barışık yaşayamayan ama gerginliği hissettirmeden ‘aba altından sopa gösteren’ başkanlar olduğunu, değil Adana artık ülke bile biliyor.

Kimse kimsenin kılıcını çekecek durumda değil, her başkan kendi safında durmaya çalışıyor, tıpkı her horozun kendi çöplüğünde öttüğü, atasözünde olduğu gibi…

Ama başta büyük bir şehri yöneten bir başkan var ki, yönetmeyi ve kendi doğrusuna uydurmayı seven bir başkan. Aslında kendi siyasi yapısının dışında işler yapmaya çalışıyor, çünkü CHP’de biat kültürü yoktur, ama maalesef biat edenleri hep yanında tutuyor, ilçelerdeki başkanların da kendisine biat etmesi için mücadele veriyor.

Adana’da hizmet odaklı çalışan bu 2 ilçe belediye başkanının inanın kimseye biat edecek yapısı da yok, zaten bunu yapmadıkları için kendi aralarında yaşanan gerginliğin sebebi alenen ortaya çıkıyor.

Bu kadar açıklamalarım asıl sebebi, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ın o düşünülen teorilerle hiç alakası olmadığı, zaten kendisini tanıyanlar asla Ak partiyle aynı zihniyette olmadığı, bu tür olaylara pirim vermeyeceği bir yapıda oluşunu bilir.

Adana’nın CHP’li başkanları arasındaki gerginlikten dolayı özellikle bu gurur verici ödülü kimsenin başka manalara çevirmesine gerek yok.

Herkes her şeyi biliyor, o yüzden boş teorilere ne vakit harcayın ne de yüreğinizi tüketin, alkışlamayı bilin…

Arkadaşlarınızla paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
error: Alert: Content is protected !!