MANŞETSOSYAL YAŞAM

Başarılı kadınlar ödüllendirilecek

İŞKAD, Adana, Mersin ve Doğu Akdeniz’in başarılı kadınlarını Adana’da buluşturacak

ADANA – Girişimci kadın sayısının artması için yoğun bir emek veren İş Kadınları Derneği (İŞKAD), başarılı kadın girişimcileri ödüllendiriyor. İŞKAD’ın bu kapsamda düzenlediği ‘Kadın Girişimci Ödülleri’ bu yıl da sahiplerini bulacak.

Anadolu’nun verimi ile kadınların güçlü yapısını öne çıkarmak ve Anadolu iş yaşamında tam anlamıyla bir kadın hareketi başlatmak isteyen İŞKAD Yönetim Kurulu Başkanı Berman Mantı, Adana, Mersin ve tüm Doğu Akdeniz Bölgesi’ndeki iş kadınlarını, girişimci kadınları bu önemli etkinliğe başvuru yapmaya çağırdı. 

 “İŞKAD Kadın Girişimci Ödülleri 2022” başlığı altında  “Kadın Girişimci”, “Genç Kadın Girişimci”, “Kadın Sosyal Girişimci”, “Başarılı Kadın Yönetici”, “Kadın Girişimci Start-Up” ve “Kadın İstihdam ve Girişimciliğine Katkı Sunan Firma” kategorilerinde ve jüri üyelerinin değerlendirmelerine göre ödül verilecek.

İŞKAD, İNANMIŞLIĞI ARTIRACAK

Türkiye’de kadın istihdamının ve girişimci kadın sayısının artması için her platformda çağrı yapan, okullarda, fabrikalarda, işletmelerde, tarlalarda arama çalışmaları, toplantılar ve düzenlediği çalıştaylarla dikkat çeken İŞKAD Başkanı Berman Mantı, ekonomi çarkının girişimci kadınlarla daha rahat döneceğine inandığını kaydetti.

Gerek Adana’nın gerekse Türkiye’nin kadının azim ve kararlılığına, toplumsal, siyasal ve ekonomik yetisine, gücüne inanmasının gerekliliğine işaret eden Berman Mantı, “Kadın üretkendir. Bu üretkenliğe okulda, evde, işyerinde, tarlalarda, fabrikalarda, işletmelerde net bir şekilde tanık oluyoruz. Öyleyse ülkemizin refah seviyesinin, eğitim düzeyinin yükselmesi için daha çok kadın istihdamına, daha çok girişimci kadına, girişimci ruhu destekleyecek, inanmışlığı artıracak yöneticilere, iş dünyası temsilcilerine ihtiyacımız var” diye konuştu.

KADINLAR TEŞVİK EDİLECEK

Kadınları üretim sistemine dahil etme çabasından asla vazgeçmeyeceklerini kaydeden Mantı, bu uğurda proje üretmeye, kadınları teşvik etmeye, iş dünyasında üreten, girişimci ruhu yakalamak isteyen, inovatif düşüncelerini hayata geçirmek isteyen tüm kadınların destekçisi olmaya devam edeceklerini vurguladı.

Dünyanın hızla değiştiği, üretim, pazarlama, dağıtım modellerinin dijitalleşmeye doğru hızla ilerlediği bir sürecin yaşandığını ifade eden Mantı, “İŞKAD Kadın Girişimci Ödülleri 2022” yarışmasının tüm kadınları girişimciliğe, üretmeye, verimliliğe, kârlılığa, inovasyona, ekonomideki fırsatları değerlendirmeye teşvik etme amacı taşıdığını belirtti.

JÜRİ ÜYELERİ

Her biri alanında başarılı, Türkiye’nin tanınmış isimlerinin yarışma jürisinde yer alacağını bildiren Mantı, jürinin titiz değerlendirme toplantılarının ardından ödüllerin sahiplerini bulacağını vurguladı.

Ödül töreninin jüri üyeleri ise şu isimlerden oluşuyor:

Süleyman Sönmez (Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkan Yardımcısı), Mehmet Buldurgan (ŞirketOrtağım Melek Yatırım Ağ Başkanı), Ayşegül Akşak (Action COACH / Engage & Grow Kurucu Ortağı -İşletme Koçu), Prof. Dr Azmi Yalçın (Çukurova Üniversitesi İşletme Bölüm Başkanı), Şule Karalı (KSG Makina İmalat San. A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür), Doç. Dr. Efe Efeoğlu (Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi), Özge Bulut Maraşlı (Fabu A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı, Doğan Holding Yönetim Kurulu Danışmanı), Emine Demirci (Nehir Tıbbi Ürünleri Kurucu ve Genel Müdür), Atakan Çapcı (Anadolu Talaşlı İmalat Kurucu ve Genel Müdür), Berman Mantı (İş Kadınları Derneği (İŞKAD) Yönetim Kurulu Başkanı).

BAŞVURU SÜRECİ

Tüm dünyayı etkisi altına alan Start-Up (girişim, yeni girişim) ekosisteminin Türkiye’de daha hızlı yayılması gerektiğine dikkat çeken İŞKAD Başkanı Berman Mantı, Türkiye’nin her şehrinden Start-Up kadın girişimcilerin “Kadın Girişimci Start-Up” kategorisine, Adana ve Mersin’in yanı sıra Doğu Akdeniz Bölgesi’nde üreten, iş kuran, istihdam yaratan kadınların ise “Kadın Girişimci” kategorisinde ödül almak için başvuru yapabileceğini bildirdi. Bu yılki yarışmada ayrıca ‘Kadın Dostu Firmalar’ kategorisinin eklendiğini kaydeden Mantı, kadın istihdamına dikkat çeken ve ürün tedariğinin belli bir kısmını kadın işletme sahiplerinden yapan firmanın ödüllendirileceğini kaydetti.

Başvuru sürecinin 1 Şubat 2022 – 1 Mart 2022 olarak belirlendiğini belirten İŞKAD Yönetim Kurulu Başkanı Berman Mantı, ödül töreninin ise 1 Nisan 2022’de gerçekleşeceğini sözlerine ekledi.

Başvurular, gerekli tüm bilgilerin de ulaşılabildiği www.iskadodulleri.com web sitesi aracılığıyla yapılabilecek.

Arkadaşlarınızla paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
error: Alert: Content is protected !!