MAHİYE MORGÜL

Yamaha İsviçre piyano yarışmasının birincisi, Mertol Demirelli…

Ankaralı Piyanist oğlumuz Mertol Demirelli'nin başarı haberlerine bir yenisi eklendi.

Kendisini yürekten kutluyor, bu haberi benimle paylaşan Mertol'un babasına teşekkür ediyorum. Beş yaşından itibaren oğlunun müzik eğitiminde nasıl büyük özveriyle çaba gösterdiğinin yakından tanığıyım.
Ülkemizde Mertol Demirelli çocuk yaşta İdil Biret ve Fazıl Say'la birlikte verdiği konserlerle tanınıyor. Artık delikanlı çağında bir dünya sanatçısıdır. Genç piyanistimizin başarılarıyla gurur duyuyor başarılarının devamını diliyoruz.
Mahiye Morgül 
 

Date: 1 Mar 2020 Paz, 21:14
Subject: Yamaha İsviçre piyano yarışmasının birincisi, Mertol Demirelli…

 
Yamaha İsviçre tarafından, bu yıl piyano dalında yapılan yarışmanın birincisi, Mertol Demirelli oldu.
İsviçre konservatuvarlarında öğrenim gören, önseçimle belirlenen İsviçre, Japonya, İtalya ve Portekiz' den 7 sanatçı, bugün Zürih' te yarıştılar. Piyanist Mertol Demirelli, birinci olarak Yamaha bursunu almaya hak kazandı…

Şubat ayı başındaki çok beğenilen Paris resitali sonrası, başarılarına bir yenisini ekleyen piyanistimiz, gelecek hafta Beethoven' ın 4.konçertosunu Brezilya' da seslendirecek. Hemen ardından Brahms' ın korno, keman ve piyano için eserinin CD kaydına girecek. Nisan' da güzel haberlerini vermeyi umduğumuz bir etkinlik sonrası, Haziran başında Lozan Oda Orkestrası ile, Mozart' ın 23 nolu piyano konçertosunu seslendirecek.

Arkadaşlarınızla paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
error: Uyarı: Korumalı içerik !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmak için lütfen reklam engelleyicinizi kapatınız.