MANŞETSAĞLIK

Çukurova Kent Konseyi Kadın Meclisi’nden farkındalık paneli…

Çukurova Kent Konseyi Kadın Meclisi, “1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı” kapsamında bir panel düzenledi. Düzenlenen panel ile kanserle mücadelede erken tanının önemine dikkat çekildi.

1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı çerçevesinde Çukurova Kent Konseyi Kadın Meclisi kadınlara yönelik panel düzenledi. Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen panele Kadın muhtarlar, STK temsilcileri, siyaset, iş dünyası ve kadınların yoğun ilgisi oldu.

Çukurova Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Aydan İsti, “Türkiye’de her 8 kadından biri meme kanserine yakalanıyor. Erken tanı bu noktada çok önemli. Erken tanı ile kadınlarımızın hayatları kurtulabiliyor. Çukurova Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak çeşitli etkinliklerle farkındalık çalışmaları yürütüyoruz. Kadınlarımız için farkındalığı artırmamız gerekiyor ” diye konuştu.

Prof. Dr. Gürhan Sakman (Genel Cerrahi Uzmanı/ Meme ve Endokrin Cerrahi) ve Prof. Dr. Sinan Yavuz (İç Hastalıkları, Tıbbi ‘Medikal’ Onkoloji) Meme Kanseri ile ilgili bilgiler vererek, “, “Kanser nedir, kanserin ön belirtileri neler, risk faktörleri neler, bu durumda neler yapmalıyız, kendi kendine muayenenin önemi nedir, nelere dikkat etmeliyiz” şeklinde konuşma yaptılar.

Panelde Kanseri yenen ve halen tedavi gören kadınlar ise yaşadıklarını anlattı.

Arkadaşlarınızla paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
error: Uyarı: Korumalı içerik !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmak için lütfen reklam engelleyicinizi kapatınız.