EĞİTİM ÖĞRETİM

“Her şey bir gün bitebilir, ama eğitiminiz ve diplomanız hep sizinle kalacak”

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel,  İlahiyat Akademi Burs Programı kapsamında Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kız Öğrenci Yurdu’nun yarıyıl kampında olan öğrencileri ziyaret etti. Kişisel gelişim ve eğitimin önemine vurgu yapan Prof. Dr. Tuncel, “Her şey bir gün bitebilir, ama eğitiminiz ve diplomanız hep sizinle kalacaktır. Ve sizin garantinizdir. Bunu hiç unutmayın.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Tuncel beraberinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlter Ünlükaplan ile birlikte, Mersin ve Çukurova Üniversitesinden gelen öğrencilerin katıldığı kampın gerçekleştiği TDV Yükseköğretim Yurdu’nu ziyaretinde yurt ve kamp hakkında İl Müftü Yardımcısı Yusuf Dikmen’den bilgi aldı.

Prof. Dr. Tuncel: “Her Şey Bir Gün Bitse de Diplomanız Hep Sizinle Kalacak”

Prof. Dr. Meryem Tuncel, Türkiye Diyanet Vakfı’nın eğitime verdiği önemi dile getirerek kız çocuklarının geleceğimiz olduğunu ifade etti. Rektör Prof. Dr. Tuncel konuşmasında, kendilerini geliştirmelerinin ve eğitimin önemini vurgulayarak, “Her şey bir gün bitebilir, ama eğitiminiz ve diplomanız hep sizinle kalacaktır. Ve sizin garantinizdir. Bunu hiç unutmayın. ” dedi.

Engeller ve güçlüklerin hayatın gerçekleri olduğunu ifade eden Prof. Dr. Tuncel özgüven, mücadele azmi ve sabrın güçlükleri aşmanın ilk şartı olduğunu belirterek, “Kendi kendime her zaman şunu söylemişimdir. ‘Eğer mücadeleden vazgeçmezsen her güçlük bir gün geride kalacaktır.’ Bu yüzden ne zaman bir olumsuzlukla karşılaşsam kendimi demoralize edip hiçbir şey yapma gücü bulamamaktansa olumlu bir çıkarım yaparak kendimi motive etmeye çalışırım.” ifadelerini kullandı.  

Öğrencilerden gelen soruları da yanıtlayan Prof. Dr. Tuncel, pandemi sürecinde neler yaptıkları ve eğitimleriyle ilgili öğrencilerle sohbet etti.

Ziyaret, Rektör Prof. Dr. Tuncel’in Diyanet Vakfı Kız Öğrenci Yurdu’ndaki incelemelerinin ardından çiçek takdimi ve anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

Arkadaşlarınızla paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
error: Uyarı: Korumalı içerik !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmak için lütfen reklam engelleyicinizi kapatınız.