SAĞLIK

ADEO Majistral İlaçları masaya yatırdı.

Adana Eczacı Odası (ADEO) “Majistral İlaçlar da Sorular, Sorunlar ve Çözüm Önerileri-1” konulu seminer düzenledi. Seminere konuşmacı olarak ADEO Majistral Komisyonu Başkanı Ecz. Zeki Erdinç Ülker konuşmacı olarak katıldı.

MAJİSTRAL EKSTRA MALİYET VE UĞRAŞ GEREKTİRİR

Adana Eczacı Odası Başkanı Ecz. Ö. Mürsel Yalbuzdağ ve YK Üyeleri ile eczacıların katılım gösterdiği etkinlikte özellikle genç eczacıların ve majistrali yapan eczacıların yeni formülasyonları değerlendirmek, eksikleri gidermek ve hastaların majistral ilaçlarla en iyi hizmeti nasıl sunabileceklerinin irdelenmesi adına semineri düzenlediklerini söyleyen Adana Eczacı Odası (ADEO) Genel Sekreteri Ecz. Erdem Kızıltepe, yaptığı açılış konuşmasında “Bu toplantımızda amacımız;  eczanelerimize sık gelen bazı majistral (Hasta için özel olarak hekim tarafından reçete edilen ve eczanede bu formüle göre hazırlanan ilaç) formülleri incelemek. Bunlarla ilgili eksikleri gidermek ve sorunları tespit etmektir. Eczanede hazırlanan Majistral ilaçların % 60-70 lik bir bölümü cilt hastalıklarında, geri kalan kısmı her branştan hekimin hastaları için yazdığı ilaçlardır. Malumunuz majistral ilaç hazırlama ekstradan bir maliyet ve uğraş gerektiriyor. Eczacının mesleki anlamda hakkını pek de alamaması maddi olarak eczacıyı sıkıntıya soktuğu aşikardır. Ancak yeni düzenlemeler olumlu yönde seyrediyor. İnşallah önümüzdeki süreçte eczacı hakettiği mesleki karşılığı alacaktır. Ayrıca; SGK da majistral reçetenin bir uygulama tebligatının olmaması, hekim-eczacı arasında ortak bir majistral formülasyon kitabının olmaması ve tarifelerin güncelliğinin değerlendirilmemesi başlıca sıkıntılarımız. İnşallah yakında bunlarda çözüme kavuşur umudundayız. Bugün majistral konusunda bizlerle tecrübe ve deneyimlerini paylaşacak olan meslektaşımız Ecz. Zeki Erdinç Ülker ve geldiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum.” dedi.

AMAÇ; DAHA İYİ HİZMET

Hazırladığı slayt sunum ile katılımcı eczacılara majisral ilaçların hazırlanma formülünü vererek tecrübelerini paylaşan ADEO Majistral Komisyonu Başkanı Ecz. Zeki Erdinç Ülker, “Eczacının sanatının ve uzmanlığının göstergelerinden biri olan majistral ilaç yapımı, eksiklerimizin tamamlanması, bilgimizin ve tecrübelerimizin artması hem hastalarımıza iyi bir hizmet hem de mesleki değerimizi arttıran etkenlerdendir. Günümüzde dermatoloji branşının yanısıra metabolik hastalıklar, kadın hastalıkları, Çocuk hastalıkları, Genel cerrahi ve son zamanlarda veteriner majistrali olarakda önem kazanmaktadır.” diye konuşan Ecz. Ülker, en çok talep edilen 16 majistral ilacın formülünü katılımcı eczacılarla paylaştı.

Arkadaşlarınızla paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
error: Uyarı: Korumalı içerik !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmak için lütfen reklam engelleyicinizi kapatınız.