SİYASET

Bulut: Partimizin 98. kuruluş yıl dönümünü kutluyorum

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, CHP’nin 98. Kuruluş yıldönümü nedeniyle yazılı açıklama yaptı.

Asırlık çınar CHP’nin kuruluşunun 98. yılının gururunu ve onurunu yaşadıklarını belirten Bulut,“Partimiz, 98 yıl önce bugün çağdaş Türkiye’nin temellerini atmış, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Cumhuriyet’i kurarak, Türkiye demokrasisini inşa etmiştir” dedi.

Kuruluş ve kurtuluşun partisi CHP’nin ilk günkü gibi aynı ruhla Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsız, çağdaş bir devlet olarak var olması, güçlenmesi ve halkın mutluluğu için mücadele verdiğini ve vermeye de devam edeceğini kaydeden Bulut, şöyle devam etti:

“CHP çağdaş, laik, demokratik sosyal hukuk devletinin, yargı bağımsızlığının, insan haklarının, kadın erkek eşitliğinin, hoşgörünün, huzur ve barış ortamının savunucusudur. CHP, eşit haklara sahip, onurlu insanların yaşadığı bir Türkiye’nin garantisidir.Cumhuriyetin koruyucusu ve teminatı; Atatürk’e devrimlerine gönül vermiş yurttaşların partisidir.Geçmişten aldığı gücü ve birikimi ile aydınlık bir geleceğin de mimarıdır.Kuruluş günlerinin devrimci ruhuna inanmak ve bunun gereğini bugün de yerine getirmek bizler için bir borç olduğu kadar bir mirastır.

AKP iktidarının yarattığı yıkıma karşı halkın tek umudu vardır; o da CHP’dir.

Ülkemizin boğulduğu bu karanlığı aydınlatmak için sosyal demokrat anlayışı paylaşan, Atatürk devrimlerine gönülden bağlı herkese, örgütlerimize ve bizlere büyük görev düşmektedir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk, başta olmak üzere, Türkiye’yi bugünlere taşıyan Cumhuriyet Halk Partisi’ne, partimize emek veren tüm partililerimize şükranlarımı sunuyorum. Bir neferi olmaktan onur duyduğum, partimizin 98. kuruluş yıl dönümünü kutluyorum.”

Arkadaşlarınızla paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
error: Uyarı: Korumalı içerik !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmak için lütfen reklam engelleyicinizi kapatınız.