SİYASET

Bulut, stajyer eczacıların bir an öce aşılanmasını istedi

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, stajyer eczacıların bir an öce aşılanmasını istedi. Bulut, “Hastaların reçetelerini giren, ilaçlarını veren stajyer eczacılar önemli derecede virüs kapma riskiyle karşı karşıya” dedi.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Pandemide bulaş riski en yoğun alanlardan birinin de eczaneler olduğunu belirterek, salgının, sağlıkçılarla birlikte en ağır yükünü çeken, koronavirüsle mücadelede en ön safta, toplum sağlığı için emek veren51 eczacı ve 19 eczane çalışanının hayatını kaybettiğini söyledi.

BULAŞ RİSKİ YÜKSEK

Sayıları yaklaşık 2000 olan, eczanelerde zorunlu olarak staj yapan stajyer eczacıların her gün Covid-19 hastalarıyla ya da temaslı kişilerle yüz yüze geldiğini kaydeden Bulut, hastaların reçetelerini giren, ilaçlarını veren stajyer eczacıların önemli derecede virüs kapma riskiyle karşı karşıya olduğunu ifade etti.

STAJYER ECZACILAR AŞILANMALI

Aşı öncelik listesinde yer almalarına rağmen stajyer eczacıların aşılanmamalarının hem aileleri hem de kendileri hem de toplum sağlığı için büyük risk oluşturduğunun altını çizen CHP’nin eczacı kökenli milletvekili Bulut, “Stajyer eczacılar ve eczane çalışanları acilen aşılanmalıdır” dedi.

ELEKTRONİK REÇETEYE GEÇİLMELİ

Pandemi süresinde eczacı meslek örgütlerinin taleplerini de dile getiren Bulut, ekonomik destek ve teşvik paketlerinde eczacıların da yer almasını,İlaç Fiyat Kararnamesinin güncellenmesini, elektronik reçeteye geçilmesini, eczacılara ve eczane çalışanlarına koruyucu ekipman desteği sağlanmasını, COVID-19’un tüm sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde meslek hastalığı olması adına gerekli yasal düzenlemeler yapılmasını istedi.

Arkadaşlarınızla paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
error: Alert: Content is protected !!