SİYASET

Emniyette atama yönetmeliği Meclis gündeminde

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Atama Yönetmeliği’nde yapılacağı söylenen değişikliklere tepki gösterdi. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) soru önergesi sunan Barut, “Sorunları nedeniyle intihar eden, ekonomik ve özlük hakları düzeltilmeyen, söz verilmesine karşın 3600 ek göstergesi verilmeyen, mobbing ve baskılara karşı görev yapmaya çalışan emniyet mensuplarına zorunlu yer değişikliği dayatan adımlardan vazgeçilmeli” dedi.

“SORUNLAR DAHA DA BÜYÜR”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle hazırlayarak Meclis Başkanlığı’na verdiği soru önergesinin detaylarını paylaşan Ayhan Barut, “İçişleri Bakanlığı’na bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü’nde genişletilmiş koordinasyon toplantısı yapıldığı, 81 ilimizin Emniyet Müdürlerinin de katıldığı bu toplantıda personel atama yönetmeliğinde yapılacak değişikliklerin ele alındığı kamuoyuna yansımıştır. Bu yansıyan bilgilere göre emniyet mensuplarımız çok ciddi sorunlar yaşayacaktır. Var olan sorunlar daha da büyüyecektir” dedi.

“VAZGEÇİN” ÇAĞRISI

Personel Atama Yönetmeliği’nde yapılmak istenen değişikliklerden söz eden Ayhan Barut, şunları kaydetti:
“Söz konusu yönetmelik değişikliğiyle birlikte, görev yapılacak illerin doğu ve batı olmak üzere bir ve ikinci bölge diye ikiye ayrıldığı, gelişmişlik durumuna göre batı ve doğu illerinin de kendi içinde iki gruba ayrılarak emniyet mensuplarının 4 grubun tamamında görev yapacağı belirtilmektedir. Ayrıca mevcut görev sürelerinde de düzenleme yapılacağı, çok sayıda il ve ilçenin görev süresinin değişeceği konuşulmaktadır. Emniyet personelini olumsuz anlamda etkileyecek biçimde ikinci şark göreviyle ilgili de düzenlemelerden söz edilmektedir. Sorunları nedeniyle intihar eden, ekonomik ve özlük hakları düzeltilmeyen, söz verilmesine karşın 3600 ek göstergesi verilmeyen, mobbing ve baskılara karşı görev yapmaya çalışan emniyet mensuplarına zorunlu yer değişikliği dayatan adımlardan vazgeçilmelidir.”

“NEDEN BU ADIM ATILIYOR?”

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut’un soru önergesinde şu sorulara yanıt aranıyor:
“1- Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Atama Yönetmeliği’nde değişiklik yapılacağı iddiaları doğru mudur?
2- Kamuoyuna yansıyan değişikliklik iddiası doğru ise fedakarca görev yapan emniyet mensuplarının görüş ve onayı alınmış mıdır?
3- Emniyet mensuplarımızın söz konusu düzenlemeye karşı itirazları, eleştirileri ve önerilerini dikkate aldınız mı?
4- Emniyet mensuplarımızın dört gözle beklediği 3600 ek gösterge dahil bir çok hak konusunda henüz adım atılmazken personele zorunlu yer değişikliği dayatan bir düzenlemeye neden gidilmiştir?
5- Polislerimizin kamuoyuna yansıyan intiharları da gözetildiğinde, yaşadıkları sorunlara kalıcı çözüm üretmek için bir adım atacak mısınız?”

Arkadaşlarınızla paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
error: Uyarı: Korumalı içerik !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmak için lütfen reklam engelleyicinizi kapatınız.