MANŞETSİYASİ PARTİLER

DP Genel Başkanı Uysal ve Enginyurt ÇGC’de

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Adana temasları çerçevesinde, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Kültür ve Sosyal Tesisleri’ni ziyaret etti.

Beraberinde DP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ve İl Başkanı Mustafa Tümer ile birlikte ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ve Yönetim Kurulu üyeleriyle biraraya gelen Genel Başkan Uysal; parti çalışmaları ve genel gündemle ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye’deki siyaset ikliminin giderek hareketlendiğine dikkat çeken Genel Başkan Uysal; hükümet kanadından farklı açıklamalar yapılmasına rağmen erken seçimin ülke gündemini meşgul ettiğini dile getirerek; siyasal operasyonların vatandaşta güvensizlik yarattığını söyledi.

DP Genel Başkanı Uysal; hedeflerinin çoğulcu demokrasi ve güçlendirilmiş parlamenter sistemi kurmak olduğunu; çağdaşlık, hukukun üstünlüğü, demokrasi ve laikliğin bu ülkenin bekası için vazgeçilmez değerler olduğuna dikkat çekti.

DP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt da konuşmasında; ülkenin gerçek gündeminin geçim olduğunu, vatandaş bir an önce sandığın önüne getirilmesini beklediğini belirterek, dövizdeki dalgalanmalar ve giderek katlanılamaz hale gelen zamlar nedeniyle, halkın alım gücünün düştüğünü ve toplumun tüm kesimlerinin hızla yoksullaştırıldığını söyledi.

Mevcut iktidarın kibirlendiğini, ülke gerçeklerinden habersiz olduğunu, krizin toplumun tüm kesimlerini pençesinde kıvrandırdığını, neredeyse her gün göz yaşartan dramlar yaşandığını ifade ederek, “Açlık, yoksulluk ve yolsuzluklar ülke gündemi meşgul ediyor. Kendi kendine yeten ülkeyi bitap düşürdüler. Çiftçinin üretim araçları icra/iflas yoluyla elinden alınıyor. Mazota yapılan zamlar nedeniyle üretici tarlasını ekemiyor. İşçi, emekli, dul ve yetim, memur geçim sıkıntısı içinde.

Bir şeye yok demekle yok olmaz. Kriz yok demekle krizi görmezden gelmekle, halkın çektiği sıkıntıları yok sayamazsınız. Saray vatandaşa sırtını dönmüş durumda. İktidar hiçbir konuda çözüm üretemiyor. Adeta yönetemez halde. Birbiri ardına açıkladıkları projeler boş çıkıyor, ülke her geçen gün geriye gidiyor. Rantiyecilere milyarlarca dolar faiz ödeniyor. Bağımsız olması gereken Merkez Bankası’na müdahale edilerek, faiz sebep, enflasyon sonuç denilerek, faiz düşürdüğünü söyleyenler; tüketici kredilerindeki faizi unutturmaya çalışıyorlar. Halkın alım gücünü düşürüp, Türk Lirasının değerini düşürerek ihracaat yaparak krizi önleyeceklerini söylerken, cari açığı son yılların en yükseğine ulaştırdılar. Yurtdışına ihraç ettikleri her şeyin kilo bazında ucuzlatıp elden çıkarıyorlar. Vatandaşlık satıyorlar, topraklarımızı yabancılara peşkeş çekiyorlar. Bu gidiyat bağımsızlığımıza gölge düşürüyor. İnşaallah yapılacak ilk seçimde halkımız bunları sandığa gömecektir” dedi.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir de konuşmasında; basın sektöründeki sorunları dile getirdi. Maliyet artışının yanı sıra Tasarruf Genelgesi’yle de Anadolu basının sesinin kısılmak istendiğine dikkat çeken Başkan Esendemir; TBMM’de komisyonlarda görüşülmekte olan Basın Yasası’nın dayatma haline getirildiğini, sektörün temsilcilerinin görüşlerinin alınmadan, oldu bittiye getirilmek istendiğini söyledi.

Başkan Esendemir; basın sektöründeki daralma yüzünden basın çalışanlarının işsizlik sorunuyla karşı karşıya kaldığını, gazetecilerin görevlerini yaparken çeşitli engellemeler ve saldırılarla karşılaştığını belirterek; sektörün sorunlarının çözümü noktasında siyasilerden destek beklediklerini dile getirdi.

Arkadaşlarınızla paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
error: Uyarı: Korumalı içerik !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmak için lütfen reklam engelleyicinizi kapatınız.