SİYASET

“Kendi çiftçimiz ölüyor, bu ne Sudan sevdasıdır”

CHP Adana Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, Sudan’dan yeniden tarım arazisi kiralanması konusuyla ilgili eleştirilerini dile getirdi.

Orhan Sümer, “Kendi çiftçimiz ölüyor, bu ne Sudan sevdasıdır” dedi.

TÜRKİYE’DE TARIM ARAZİSİ Mİ BİTTİ

Orhan Sümer, “ İktidarın Sudan sevdası bitmiyor. Sudan topraklarında yetişip de Türkiye’de yetişmeyen hiçbir şey yok. Tarım sektörünün kan ağladığı çiftçilerimizin borçları yüzünden traktörünü, ahırındaki hayvanını sattığı bir dönemde Sudan’dan tarım arazisi kiraladık demek kendi çiftçisine ne halin varsa gör demektir. Yazık, günahtır. Çiftçi mazot parası bulamadığı için tarlasını süremiyor. Bir destek verilecek, tarımda pilot projeler uygulanacaksa bunun yeri Sudan Değil Türkiye’dir” Dedi.

TARIMDA SUDAN BATAKLIĞI

Orhan Sümer, “AKP Hükümeti, her dönemSudan’a özel ilgi gösteriyor. Özellikle tarım konusunda bu ülkeyle işbirliği için çalışmalar yıllardır sürdürülüyor. Türkiye’nin Sudan’da arazi kiralama girişimi 2013 yılında Mehdi Eker’in bakanlığı döneminde başladı.

Sudan’da 99 yıllığına 780 bin 500 hektar tarım arazi sikir alandı. Bu arazilerde hem devlet hem özel sektör tarımsal üretim yapacak diye duyuruldu. Defalarca sorduk: “Sudan’da ne ürettiniz? Nereye sattınız? Ne kadar yatırım yaptınız?” diye. “İktidar değişikliği oldu, darbe girişimi oldu, Sudan’da ticari ilişkilerin yürümesi için sağlıklı ortam yoktu, bir şey yapamadık cevapları aldık. Bu durumlar halen sağlıklı bir sonuca kavuşmamışken Sudan’da yine arazi kiralamak bile bile bataklığa saplanmaktır” dedi.

İKTİDAR BİR TEK KENDİ VATANDAŞINA SAHİP ÇIKMIYOR

Orhan Sümer, “İktidaren başta yapması gerekeni ne yazık ki yapmıyor. Somali’yeyardım gönderirken kendi vatandaşını unutuyor. Sudan’da tarım arazi sikir alarken kendi çiftçisinin durumunu görmezden geliyor.Yangınlarda uçaklar kullanılmaz durumda açıklaması yaparken Yunanistan’daki yangınlara uçak gönderebileceğini söylüyor. Millet artık kendi derdini kendisi çözmeye alıştı. Bu iktidar miyadını doldurmuştur” dedi.

Arkadaşlarınızla paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
error: Uyarı: Korumalı içerik !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmak için lütfen reklam engelleyicinizi kapatınız.