YURT HABERLERİ

Koronavirüs hediyeli AKP düğününe katılan validen evlere şenlik savunma

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kendisiyle ilgili eleştirilere ilginç bir yanıt verdi.

Koronavirüs tedbirlerine uyulmaması nedeniyle eleştirilen AKP Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman’ın oğlu Hüseyin Yaman’ın düğünü törenine Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un da katıldığı ortaya çıktı.

Salgına ve düğün yasaklarına rağmen yüzlerce kişinin katıldığı düğüne giden Seddar Yavuz, “Çok kıymetli Kocaeli Milletvekilimiz Sn. Cemil Yaman’ın oğlu Hasan Hüseyin ve Rümeysa çiftinin nikah törenine katılarak bir ömür boyu mutluluklar diledik” mesajıyla düğünden fotoğraflar yayımlamıştı.

‘SUÇLU İLAN EDEN ZİHNİYET ENGELLİDİR’
Yavuz’un, salgın önlemlerini ve yasaklarını ciddiye almayarak düğüne katılması eleştirilere neden olmuştu. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kendisiyle ilgili eleştirilere yanıt verdi. Yavuz, “Algının olgunun önüne geçtiği günümüzde linç adeta bir yöntem olarak kullanılıyor. Kendini savunma imkanı bulunmayan insanları kamu oyunun önüne atan ve suçlu ilan eden zihniyet engellidir” ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU’NA YASAK KOYAN VALİ
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Ordu’daki görevi sırasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yasak koymuştu.

31 Mart’ta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, Ramazan Bayramı’nda Karadeniz’deydi.

İmamoğlu ve ailesi Ordu’da VIP salonuna alınmadı. CHP’li İmamoğlu’nun salona alınmamasının gerekçesi olarak dönemin Ordu Valisi Seddar Yavuz’un talimatı olduğu söylenmişti.

NE OLMUŞTU?
AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Göztepe Şehir Hastanesi Açılış Töreni’nde koronavirüs tedbirlerini ele alıp “Düğünlerde dikkat diyoruz maalesef uyulmuyor” demişti.

Erdoğan’ın sözlerinden saatler sonra AKP Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman’ın oğlu Hüseyin Yaman’ın düğünü töreninden sosyal medyada paylaşılan kareler tepki çekmişti.

Düğünde koronavirüs tedbirlerine uyulmazken, düğün sürelerine getirilen kısıtlama da yok sayıldı. 1500 kişinin katıldığı düğün töreninde takı merasimi de yapılırken, yine davetlilerin yan yana kalabalık halinde durduğu gözlemlenmişti.

Kaynak: toplumsal.com.tr.

Arkadaşlarınızla paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
error: Uyarı: Korumalı içerik !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmak için lütfen reklam engelleyicinizi kapatınız.