MANŞETSİYASET

“Milletin Refahı için emperyalizm ile mücadele edeceğiz”

YRP Adana İl Başkanı Selahattin Baysal “Milletin Refahı için emperyalizm ile mücadele edeceğiz”

Yeniden Refah Partisi Adana İl Başkanı Selahattin Baysal Söz Yayıncılık’ı ziyaret etti.

Söz Yayıncılık Genel koordinatörü Reha Ören ile olan sohbetinde Baysal, Adana, Türkiye ve emperyalizm yaptırımları ile dayatmaları üzerine Baysal hayli kapsamlı bir şekilde kendisinin ve partisinin görüşlerini açıkladı.

 Önce eğitim: ” Fulbirght anlaşmasını yırtıp atacağız”

Yeniden Refah Partisi’nin programı arasında eğitim ve öğretimin milli olmasının öncelik arzettiğini hatırlatan baysal 1948 tarihli Eğitimde ABD egemenliği demek olan Fulbright Anlaşmasını yırtıp çöpe atacağız” dedi.

 Fulbright anlaşmasının Türk gençliğinin eğitimini ve öğretimini olumsuz yönde etkilediğini belirten Baysal, “: Bir ülkenin gençliğinin eğitimi başkalarının, emperyalist emellerine terk edilemez. Bizler Yeniden Refah Partisi olarak bu anlaşmanınım Türk gençliğine verdiği zararın bilincindeyiz.  Bizim eğitim ve öğretim için emperyalistlerin akıllarına ve dayatmalarına ihtiyacımız yoktur” dedi.

Denk Bütçe yapacağız

Türkiye’nin asıl ve en önemli sorunun denk bütçe meselesi olduğunu vurgulayan Baysal  Gazi Mustafa Kemal Paşa döneminden sonra Refah partisi Necmettin Erbakan döneminde ilk kez Denk bütçe yapıldığını hatırlatarak “denk bütçenin emperyalizmin emellerine dur demek olduğunu” söyledi.

Denk bütçenin ülkeyi emperyalizmin boyunduruğundan kurtarmak demek olduğunu belirten Baysal

Siyasi iktidarlar denk bütçe yapmadan ülkenin bağımsızlığından bahis edemezler. Etseler bile bu la fu güzaf olur. Denk bütçe demek dış borçlanmayı durdurmak demektir. Denk bütçe demek ülkenin insanının refahı ve mutluluğu demektir. Denk bütçe demek emperyalizmin boyunduruğunu kırmak demektir ”dedi.

  Yeniden Refah Partisi’nin en önemli ilkeleri arasında yer alan denk bütçenin mutlak surette yapılacağını belirten Baysal “Biz emperyalizmin her türlüsüne karşıyız. Cenabı hak bize bir akıl vermiştir. Allah’ın verdiği bu aklı kullanmak orundayız. Emperyalist emelleri kıracak her türlü uygulamayı yapmaktan imtina etmeyeceğiz” dedi.

İktidar karar vermeli Dolar mı Türk lirası mı?

  Bugün ülkeyi yönetmekte olan iktidarın ne yaptığını bilmediğini belirten Selahattin Baysal “Ne yaptıklarını bilmiyorlar. Ekonominin kitabını yazdı diyorlar. Ekonominin e sini bile bilmiyorlar. Bir türlü karar veremiyorlar. Kartellere ve dışa olan borçlanmayı Dolar bazında yapıp halka gelince Türk lirası hesabı içindeler. Bir karar vermeliler ya bütün işlerimizi dolarla yapacağız ya Türk lirasıyla. Kapitalist kartellere, şirketlere ve uluslararası sermayenin uzantılarına dolarla borçlanmak ülkeyi felakete sürüklemektir. Bu uygulamanın adını koymak bile mümkün değildir. Denk Bütçe yapılmış olsaydı ülkenin ödeyeceği 240 milyar dolar borçtan kurtulmak mümkün olacaktı. Ama bunlar denk bütçe yapmazlar, yapamazlar, yapmak isteseler bile birileri yaptırmazlar” dedi.

Arkadaşlarınızla paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
error: Alert: Content is protected !!