EĞİTİM ÖĞRETİM

Rektör Tuncel Asistan Hekimlerle Bir Araya Geldi

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nın araştırma görevlileri toplantısına katıldı.

Göreve geldiği ilk günden itibaren merkez ve ilçe kampüslerini sık sık ziyaret ederek sorunları yerinde tespit eden Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel şimdi de genç meslektaşları asistan hekimlerle bir araya geldi. Prof. Dr. Tuncel, yılda iki kez yapılan asistan toplantısının ilkine katılarak onlarla sohbet etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz ve Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nejat Narlı ile bölüm akademisyenlerinin de bulunduğu toplantı 82 asistan hekimin katılımıyla gerçekleşti.  Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’in katılımı ile son derece sıcak ve samimi bir ortamda yapılan toplantıda klinikle ilgili problemler ve çözümleri hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Toplantıda ayrıca bu yıl kuruluşunun 50. Yılını Uluslararası katılımlı Ulusal Kongre ile kutlayacak olan Anabilim Dalı’nın araştırma görevlilerine yönelik kursları ve diğer eğitim planları da konuşuldu.

Toplantı sonunda yapılan oylama ile asistan temsilcilerinin seçimi gerçekleştirildi. Asistan temsilcilerini tebrik eden Prof. Dr. Tuncel, genç meslektaşlarına bazı tavsiyelerde bulundu.

Prof. Dr. Tuncel: “Şefkat ve Merhamet Hekimliğin Vazgeçilmezidir”

Doktorluğun, merkezinde doğrudan insanın yer aldığı nadir mesleklerden biri olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Tuncel, “Hepiniz meşakkatli ama çok kutsal ve bir o kadar da onurlu bir meslek seçtiniz. Öncelikle bu cesaretinizden dolayı hepinizi kutluyorum. Doktor olmayı tercih eden insanlar kararlı, idealist ve ömrünü bu işe adamış kimselerdir. Hekimliğin vicdani, ahlaki ve insani değerlerine her zaman sahip çıkacağınızdan; hiçbir ayrım gözetmeksizin size emanet edilen paha biçilmez ve tekrar yerine konması mümkün olmayan insan canının kutsallığının bilincinde olarak hastalarınız için her türlü fedakârlığı göstereceğinizden hiç kuşkum yok… Sizlerden beklentimiz canlarını size emanet eden hastalarınıza karşı, durum ne olursa olsun hep güler yüzlü ve anlayışlı olup, şefkat ve merhametin hekimliğin vazgeçilmezlerinden olduğunu unutmamanız. Bu meşakkatli yolda hepinize başarılar diliyorum” dedi. 

Arkadaşlarınızla paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
error: Alert: Content is protected !!