SİYASİ PARTİLER

DSP ADANA CUMHURİYET BAYRAMI’NI BÜYÜK BİR COŞKUYLA KUTLADI

Demokratik Sol Parti Adana il ve ilçe yönetimi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla, Atatürk Parkı’nda bir etkinlik düzenledi. Atatürk ve silah arkadaşları, şehitler için saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı’nı okuyan DSP’liler ardından Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Demokratik Sol Parti Parti Meclis Üyesi Hakan Buldu, burada günün ve anlam önemine binaen bir konuşma yaptı. Buldu yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“Büyük Osmanlı Devleti yüzyıllar boyunca dünyada hüküm sürmüş, lakin 19. yüzyıla gelindiğinde kendini yeni dünya teknolojisine, düzenine karşı geliştiremeyip yeni ve gelişen çağ ile birlikte güçlenip kuvvetlenen batılı ülkelere karşı basiretini yitirmiş, en sonunda Birinci Dünya Savaşı sonrası tamamen bitap düşerek Yüce Türk Milletini 30 Ekim 1918 tarihinde Mondros Mütarekesi ile 29 Ekim 1923’e kadar; Yani 4 yıl 364 gün esaret altında yaşamaya mecbur bırakmıştır.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK 5 yıl süren bu esarete karşı Kurtuluş Savaşı’nı kazanıp,Yeni Türkiye Cumhuriyeti’ni 29 Ekim 1923’te ilan ederek mağrur ve galip batılı devletlere” Ben 30 Ekim’i tanımıyorum.SİZDEN 1 GÜN ÖNDEYİM.SİZ 29 EKİM’İ TANIYACAKSINIZ” diyerek bir anlamda ÖÇ almıştır.

Ülkemiz hakkında yüzyıllık heveslerle emperyalist güçlerin hayallerini süsleyen bu günlerde;Bu topraklar üzerinde yaşayan, bu toprakları kendine vatan sayan her yurttaşın birinci görevi bir olup, birlik olup yurdumuzu dört koldan sarmak isteyen emperyalist planları bozmak olmalıdır.Cumhuriyetin ilan edildiği bu kutlu günde yaşamını hiçe sayan başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere

“YA İSTİKLAL YA ÖLÜM” diyerek bu toprakların VATAN kalması uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.Herkes şunu çok iyi bilmelidir ki;Dünya döndüğü sürece Yüce Türk Milleti var olacaktır.Demokratik Sol Parti var oldukçaMustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanetiTÜRKİYE CUMHURİYETİ sonsuza kadar yaşayacaktır.Cumhuriyetimizin 98. Yılı kutlu olsun.NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.”

Arkadaşlarınızla paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
error: Alert: Content is protected !!